Trudnoća.hr > Grickalice > Čips od čičoke

Čips od čičoke

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

10 min.

Ocjeni recept

Čičoka kao relativno nepoznata namirnica, odlična je za pripremu čipsa!

Priprema

  1. Čičoku očistite i vrlo tanko izrežite. Kako bi dobili tanke listiće, pokušajte rezati šnite sa gulilicom za krumpir ili ribežom za svježi kupus.

  2. Izrezanu čičoku protrljajte papirnatim kuhinjskim ručnikom kako bi listići bili suhi prilikom stavljanja na ulje.

  3. Na tavi ugrijte ulje i ubacite čičoku, pecite s obje strane dok ne poprimi boju.

  4. Kada je čips pečen ponovno ga položite na papirnati ručnik koji će ubiti višak masnoće te čips začinite po želji.

Savjet

Ukoliko radite čips za više ljudi imajte na umu da će vam previše čičoke u tavi odjednom samo zakomplicirati pečenje te je bolje da stavite peći manju količinu na više puta.

Sastojci

  • 200 g čičoke
  • sol, papar,
  • po želji crvena paprika ili granule češnjaka
  • 2žlice ulja