Trudnoća.hr > Tjestenine > Brzinska tjestenina s tunom

Brzinska tjestenina s tunom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Jednostavno i brzo jelo poznati je talijanski specijalitet, a njegov karakterističan okus omiljen je cijeloj obitelji.

Priprema

  1. U tavu stavite ulje iz konzervi tune i na njemu propržite češnjak sjeckan na listiće.

  2. Zatim dodajte koncentriranu rajčicu i stalno miješajući pržite 30-ak sekundi.

  3. Dodajte onda pire od rajčice, poklopite tavu i kuhajte par minuta.

  4. Ako je umak kiseo dodajte i žlicu smeđeg šećera. U međuvremenu stavite tjesteninu da se kuha.

  5. Kada bude skoro gotova u umak dodajte masline a onda i tjesteninu sa sasvim malo vode u kojoj se kuhala.

  6. Poklopite i sve zajedno kuhajte još minutu-dvije tj. dok tjestenina sad zaista ne bude gotova i upije tekućinu iz umaka.

  7. Na tanjure za serviranje stavite tjesteninu, a od gore malo crvenog luka (koji ste sitno narezali, posolili i prelili s malo maslinovog ulja (da pusti ljutinu)), list peršina i ljute papričice.

Savjet

Za bogatiji okus, po želji dodajte i ribanog sira koji se divno stapa s tjesteninom.

Recept i fotografije by “Ja u kuhinji…” na Facebook stranici i webu.

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

 

Autor: http://www.jaukuhinji.com/

Sastojci

  • 250 g tjestenine po želji
  • 160 gkonzerve tune u maslinovom ulju
  • 2češnja češnjaka
  • 1puna žlica koncentrirane rajčice
  • 300 mlpirea od rajčice
  • 1-2šake crnih maslina
  • 1žlica smeđeg šećera
  • i još:
  • crveni luk sitno sjeckani
  • list peršina
  • ljuta papričica