Trudnoća.hr > Tjestenine > Bolognese sa tunom

Bolognese sa tunom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

10 min.

Ocjeni recept

Jedan od najpoznatijih umaka na svijetu pripremljen na zdravi mediteranski način.

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u uzavrelu vodu uz dodatak soli i nekoliko kapi maslinovog ulja.

  2. Za to vrijeme na maslinovo ulje stavite pirjati nasjeckani luk. Kada omekša dodajte češnjak samo dok ne pusti miris. Dodajte tunu i zalijte sa 3 dcl umaka od rajčice.

  3. Pirjajte smjesu nekoliko minuta, maknite sa vatre i poslužite toplo uz kuhanu tjesteninu.

Savjet

Kako bi učinili uslugu svome zdravlju bijelu tjesteninu zamijenite onom integralnom koja sadrži znatno više vlakana te će vas duže držati sitima.

Sastojci

  • 200-250 gtjestenine
  • 3 dclumaka od rajčice
  • 1glavica crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar, list peršina
  • 2žlice maslinovog ulja
  • 1konzerva tune u komadima
X Želim sudjelovati!