Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Zelena kava dokazano rješava suhoću kože i prve znakove starenja

Zelena kava dokazano rješava suhoću kože i prve znakove starenja

Izvor fotografije: Press

Kažu da trudnoća budi poseban sjaj kože, a uz pomoć pravilne njege moguće ga je zadržati i nakon poroda. Čak i ako dođe do suhoće kože ili gubitka čvrstoće i elastičnosti! Hladno prešano ulje, dobiveno iz zelene kave, veliki je hit u kozmetici jer prirodno usporava starenje kože, poboljšava njezinu strukturu i vraća joj zdravi izgled.

Riješite se suhe kože i prvih znakova starenja

U svakom zrnu zelene kave krije se pravo bogatstvo aktivnih sastojaka, prije svega esencijalnih masnih kiselina. Istraživanja su pokazala da hladno prešano ulje, dobiveno iz zrnaca zelene kave, učinkovito ublažava bore, hrani kožu i vlaži sve njezine slojeve.

 

Dokazano djelovanje na tri razine

Ulje zelene kave djeluje trenutno, ali i dugoročno! Osim što štiti kožu od vanjskih utjecaja, aktivne tvari u ulju potiču nastanak novih stanica, a postojeće štiti od vanjskih utjecaja. Potiče sintezu kolagena i elastina, zbog čega koža naočigled dobiva na čvrstoći i tonusu. Ulje zelene kave postupno povećava i broj tzv. akvaporinskih kanala koji su zaslužni za zadržavanje vlažnosti, zbog čega sprječava dubinsku isušenost.

Otkrijte blagodati ulja u njezi lica

Stručnjaci iz Olivala, na čelu s magistrom Vlastom Pojatinom prepoznali su potencijale ovog hranjivog ulja i predstavili novu inovativnu liniju za njegu lica. Čak četiri nova proizvoda temelje se na ulju zelene kave, čiju su djelotvornost dodatno pojačali prirodnim uljima jojobe i makadamije. Dermatološki su ispitani i pogodni za sve tipove kože.

Prirodni proizvodi za potpunu njegu lica

Micelarna otopina s ekstraktom zelene kavenježno čisti šminku i nečistoće, dok ujedno koži vraća prirodnu ravnotežu.Serum za područje oko očiju i usana sadrži najveći postotak ulja zelene kave, zbog čega je posebno učinkovit u ublažavanju finih linija i bora.

Kreme dolaze u dvije verzije, dnevnoj i noćnoj, a možete je izabrati i sukladno tipu i stanju kože. Olivalova Lagana krema protiv bora idealna je za dnevnu njegu, dok je Hranjiva krema protiv bora, zbog svoje bogate teksture, izvrstan odabir uvečer.

 

Više o Olival kozmetici možete doznati na njihovom  Facebooku i Instagramu. Svi proizvodi dostupni su u web trgovini na Olival.hr