Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Zaštita sa stilom!

Zaštita sa stilom!

Izvor fotografije: Press

Ultraljubičasto zračenje (UV) je nevidljiva komponenta sunčeve svjetlosti koja je najčešće poznata kao uzročnik opekotina od sunca i raka kože. Obzirom da se ozonski sloj stalno smanjuje, sve veće količine dospijevanju na zemlju.

Budući da djeca provode više vremena na otvorenom od prosječne odrasle osobe, primaju približno tri puta veću  godišnju dozu sunčevog zračenja od odraslih osoba. Osim toga kristalna leća u dječjim očima ima manje sposobnosti filtriranja UV zraka nego kod odraslih osoba, stoga oni imaju veći rizik od unutarnjih oštećenja očiju. Zapravo, Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da do 80% životne izloženosti UV zračenju od štetnog djelovanja nastaje prije 18. godine života.

Da biste smanjili štetno djelovanje UV zračenja na djetetovim očima, razmotrite sljedeće savjete:

Budite svjesni svakodnevnog UV indeksa i mnogih izvora UV zračenja, uključujući izravnu sunčevu svjetlost i refleksije od snijega, vode, pijeska i pločnika.

Neka vaše dijete nosi zaštitu od sunca, kao što su sunčane naočale i šešir s širokim obodom kada je na otvorenom.

Podučite svoju djecu da nikada ne gledaju izravno u sunce.

Držite djecu podalje od izravne sunčeve svjetlosti od 10 do 16 sati, kada su sunčeve zrake najjače.

Zaštitite djecu mlađu od šest mjeseci od izravne sunčeve svjetlosti.

Efikasna zaštita djeteta će smanjiti potencijalno ozbiljne probleme vida kasnije u životu.

Srećom, dobre sunčane naočale štite oči i kožu oko očiju. Prije nego što odaberete sunčane naočale vašem djetetu, važno je obaviti i pregled očiju kako biste bili sigurni da su djetetove oči zdrave.

Ako vaše dijete ne treba dioptrijske naočale odaberite sunčane naočale s potpunom UVA i UVB zaštitom, kao što su Ki ET LA dječje sunčane naočale i šeširići s UV zaštitom.

Ki ET LA sunčane naočale su 100% siguran proizvod jer ne sadrže sitne dijelove i ne postoji opasnost od gušenja. Dostupne su za djecu od 0-12 god.

Ergonomski i anatomski prilagođen dizajn, usmjeren prema dječjim aktivnostima i izloženosti izrazito visokom UV indexu. Model DIABOLA , za uzrast od 0-18 mj., ima mogućnost prilagodbe dječjem razvoju korjena nosa, te se može nositi obostrano.

Ki ET LA šeširići širokog su oboda tako da djecu dodatno štite od štetnih UV zraka. Imaju UPF 50+ filter, odnosno sadrže UVA i UVB filtere. Inovativni materijal je pamuk tretiran anti UV-om s vanjske i unutarnje strane šeširića, što znači da šeširiće djeca mogu nositi s obje strane.

Šeširiće i sunčane naočale moguće je spojiti u jednu cjelinu, budući da šeširići na stražnjoj strani imaju otvore kroz koje se provlači trakica koja drži sunčane naočale. Samim time djeca ne mogu lako (u jednom potezu) skinuti niti šeširić niti naočale.

PARIŠKI CHIC

Dizajn je jedinstven i nastoji biti bezvremenski inspiriran pariškom modom. Ki ET LA proizvodi su vrlo lagani i udobni, savršeni za osjetljivu dječju kožu. Šeširići i naočale dizajnirani su 100% u Francuskoj, u Ki ET LA kreativnom studiju. Oblici su jedinstveni inspirirani retro-vintage šarmom.

Ki ET LA moto je: Zaštita sa stilom!

Ki ET LA proizvodi dostupni su u trgovinama i optikama:

  • Andrews Baby Company
  • A-B Bookshop
  • Interoptika
  • Optika Optotip
  • Moja Optika
  • Optika Longvision
  • Optika Centar
  • Optika Očalinko

https://www.facebook.com/Ki-ET-LA-Hrvatska-194493084637784/