Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Vaša beba ima osip?

Vaša beba ima osip?

Izvor fotografije: Press

Bebina koža je nježna, površinski sloj osjetljiv, a potkožno tkivo tanko, ona je podložnija  negativnim utjecajima sunčeve svjetlosti i infekcijama posebno u ljetnjem periodu. Kod novorođenčadi lojne i znojne žlijezde još uvijek nisu u potpunosti razvijene pa se zbog toga bebina koža lakše isušuje, pojavljuje se osip i crvenilo.

Tijekom ljetnih mjeseci tijelo bebe se, baš kao i kod odraslih ljudi, znoji da bi se rashladilo. Ako se tijelo previše znoji, pore se zatvaraju i ostatak znoja ne može izaći pa zato nastaje osip. On se može javiti na vratu, pregibima ili najčešće, u pelenskom području kao posebno osjetljivom dijelu, izloženom djelovanju brojnih agresivnih čimbenika kao što su: toplina, znoj i nedostatak zraka. Ovime je u nepropusnim pelenama povećan rizik od iritacije, što najčešće dovodi do promjene pH vrijednosti kože, oštećenja površinskog sloja te samim time i nastanka crvenila.

Kako biste izbjegli sve gore navedeno, predlažemo vam korištenje zaštitinih krema za bebe, krema koje posebno brinu o nježnoj koži vašeg djeteta u toplim ljetnim mjesecima.

Zaštitne kreme, smiruju i pomažu kod crvene i osute kože, uključujući pelensko područje, a i ostala mjesta s ispucanom i nadraženom kožom!

www.sudocrem.com