Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Radost koja obogaćuje sve!

Radost koja obogaćuje sve!

Fisher – price stvara igračke koje donose učenje i smijeh. Zato jer je igra život! To je pozitivna i kreativna strana svega. Igra je vrlo bitna za psiho – emocionalni razvoj ljudskog bića od samog početka života! Beba treba iskusiti sve… Znatiželju, otkrivanje, dijeljenje, razočaranja kada sa pogriješi i bezbroj ponavljanja!

Govoreći o igračkama, iza svake Fisher-Price igračaka stoji tim kreativnih dizajnera, umjetnika i inženjera, koji od skice na papiru preko izrade dolaze do finalnog proizvoda. Taj trud odnosno proces proizvodnje izdvaja Fisher-Price igračke od ostalih. Slijedeće činjenice svjedoče koliko ovog posla u stvari predstavlja dječju igru:

Nastavite čitati članak niže...

  • Fisher-Price testira nove proizvodne ideje u laboratoriju igre (Play Laboratory) s najstrožim mogućim kritičarima – djecom!
    Gotovo svake godine više od 2.000 djece pomaže Fisher-Price-u da odluči koji će proizvodi doći na tržište. Od osnutka, 1961. godine, više od 50.000 djece je zaslužilo status  “Official Toy Testers” odnosno „službenog ispitivača igračaka“!
  • Fisher-Price zna da su djeca i njihova mišljenja važna, ali uvijek provjeri sve i sa roditeljima! Na taj način Fisher-Price poziva više od 1.000 roditelja (uglavnom majki) svake godine, kako bismo ih pitali za mišljenje o novim igračkama i dječjom opremom.
  • Fisher-Price, od 2,500 novih ideja za stvaranje novih igračaka svake godine, proizvede maksimalno 50 novih igračaka!

Nadasve kreativni i iskusni dizajneri Fisher Price-a, godišnje sakupe 2.000 – 2.500 ideja za nove igračke, od kojih 200 izaberu za nove proizvodne linije.

  • Ideje za nove proizvoda dolaze iz mnogih izvora, uključujući i iskustva iz djetinjstva dizajnera. Klasična  Fisher-Price igračka inspirirana je tipično dječjom fascinacijom susjedove kosilice za travu, gdje umjesto dima izlaze balončići-  Bubble MowerÔ je stvoren!

Jednom kada ideja postane proizvod, on prolazi kroz jednu od najrigoroznijih procedura testiranja u industriji.

  • Kotači na Fisher-Price triciklu se testiraju na način da moraju prijeći put od 100 milja.
  • Gumbi, tipke i drugi mehanizmi moraju izdržati barem 1.000 pritisaka odnosno aktivacija kako bi se uvjerili da je igračka pouzdana u pogledu dugotrajnosti  i ponavljanja prilikom upotrebe.
  • Igračke koje imaju govorne mehanizme se testiraju na način da se aktiviraju 25.000 puta kako bi se testirao zvuk, a 150.000 puta se aktivira kako bi se testirali elektronički prekidači.

Sposobnost učenja kod djece započinje sa navršenih šest mjeseci stoga je linija igračaka Učenje i smijeh namijenjena djeci od šest mjeseci starosti i starijoj jer te igračke potiču učenje kroz svakodnevnu zabavu i igru. Na temelju više od 80 godina iskustva u razvoju i stvaranju igračka za novorođenčad i djecu do predškolskog uzrasta, u Fisher-Price®-u znaju da djeca uče i razvijaju se kroz sve što vide i čuju tijekom dana.

Igračke iz linije Učenje i smijeh™ su stvorene na način da potiču djetetovu prirodnu radoznalost uz glazbene i edukativne funkcije koje posjeduju. Tako je razvijena jedna potpuno nova linija igračaka koja potiče učenje brojeva, slova, dijelova tijela, prvih riječi, geometrijskih oblika i drugih osnovnih znanja. Svaki proizvod iz ove linije igračaka ima barem dvije funkcije odnosno učenje i zabavu.

Fisher-Price®-ove igračke iz linije Učenje i smijeh prilagođene hrvatskom jeziku po prvi puta su u Hrvatskoj predstavljene 2008. godine pod popularnim imenima Sveznalica te su do danas postale nezaobilazne igračke u gotovo svakoj obitelji i domu.