Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Prvi Dan očeva u životu! Panel diskusija i radionica za buduće I novopečene tate

Prvi Dan očeva u životu! Panel diskusija i radionica za buduće I novopečene tate

Centar za roditelje Klubko organizira “Prvi Dan očeva u životu!” panel diskusiju i radionicu za buduće i novopečene tate u četvrtak, 19.03.2020 s početkom u 18:00.

Postat ćeš tata? Postao si tata? Čestitamo i pozivamo te na panel diskusiju Prvi Dan očeva u životu! na kojoj ćeš dobiti puno korisnih informacija za lakše razumijevanje partnerice, te samoga sebe u promjeni s kojom se upravo suočavaš.

Postati roditelj je velika životna prekretnica, uključuje mnoge podijeljene osjećaje – radost zbog dolaska djeteta i tugu zbog osjećaja gubitka starog načina života i slobode, zbunjenost ili nesnalaženje u novoj ulozi, te vrijeme potrebno za prihvaćanje novog identiteta.

I trudnice i mame doživljavaju velike promjene, no u odnosu na  njih očevima je trudnoća bila apstraktnija i tek s dolaskom djeteta započinju neizbježne promjene na osobnom planu. Promjene se dešavaju kod svakog partnera ponaosob, te u njihovom partnerskom odnosu. Zajedno, dvoje postaju roditelji i postaju obitelj.

Kako razumjeti promjene koje slijede? Kako se lakše nositi s njima? Kako razumjeti partnericu? Kako pomoći sebi i njoj? Kako se zbližiti s bebom? Što me sve čeka? Je li normalno sve što mislim i osjećam? Je li normalno da mi treba vremena za prihvaćanje nove uloge? Je li ljubav prema bebi uvijek instantna? Što ako se moja partnerica nakon poroda osjeća tužno? Koja su moja prava kao oca u Hrvatkoj? Koja su moja prava na radnome mjestu?

Tisuću je pitanja i još toliko onih koja će se tek otvoriti u prvim danima i mjesecima s bebom. Njen dolazak mijenja dinamiku dotadašnjih odnosa, obveza, slobodnog vremena, količinu sna i osjećaje novopečenih roditelja.

Da bi očinstvo bilo radosno, razgovarat ćemo o svim temamam koje zanimaju tate, bez ustručavanja i cenzure. Samo za tate, 100% iskreno o očinstvu u Klubku!

 Voditeljice panela su Barbara Perasović Cigrovski, psihologinja i Ivana Habuš Kraljević, sociologinja. Pridružit će im se gosti Tanja Cesar Drčić, patronažna sestra s kojom razgovaramo o fizičkim i emocionalnim aspektima poroda i perioda nakon poroda za mamu i za cijelu novu obitelj, te Ivan Makovec, edukator u radu s očevima i budućim očevima  te sam otac, koji će o očinstvu govoriti iz muške perspektive ali i osobnog iskustva.

Svaki tata dobiva na dar ulaznicu za stand up show BRAK, DIJETE I POVREMENI SEKS Marka Dejanovića u Studiju smijeha – jer smijeh je najbolji lijek, a roditeljstvo je velika avantura u kojoj ta izreka stvarno vrijedi!

Tvoj prvi Dan očeva u životu je u četvrtak 19.03.2020. od 18 do 20h u Centru za roditelje Klubko, Bisačka 14, Zagreb.

Ulaznice za Prvi dan očeva u životu! po cijeni od 250kn mogu se kupiti u Centru za roditelje Klubko, Bisačka 14 ili internet bankarstvom (podatke za plaćanje šaljemo na mail), uz obaveznu rezervaciju mjesta na info@klubko.hr radi ograničenog broja sudionika.

Drage trudnice i mame, želite li svome partneru priuštiti suočavanje sa stvarnošću na ugodan način, razveselite ga ulaznicom za Prvi dan očeva u životu! Javite nam se na info@klubko.hr

#svalicaroditeljstva

Centar za roditelje Klubko

www.klubko.hr