Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Priprema za porod i dolazak kući iz rodilišta, ili – na što nikako ne smijemo zaboraviti?

Priprema za porod i dolazak kući iz rodilišta, ili – na što nikako ne smijemo zaboraviti?

Izvor fotografije: Press

Svaka buduća majka mjesecima se priprema za rođenje svoje bebe, slušajući savjete liječnika, prijatelja, obitelji, stručnih knjiga te bespuća interneta. No, ono što buduće majke najčešće zanima su praktični savjeti pa vrlo često zaborave koliko je važno koje nutrijente unose u svoj organizam i koliko to u konačnici ne utječe samo na njih, već i na njihovu bebu.

Tijekom trudnoće dijete dobiva sve važne hranjive tvari od majke. Zbog toga je nužno dobro uravnotežiti sadržaj bjelančevina, ugljikohidrata i masti u prehrani, kao i unos vitamina i minerala. Također, u ovom zahtjevnom razdoblju povećavaju se potrebe za određenim nutrijentima koji se smatraju ključnima za pravilan rast i razvoj djeteta te zdravlje buduće majke. U te nutrijente se ubrajaju folna kiselina, željezo, jod, magnezij te vitamini B6, B12 i vitamin D. Novija saznanja nam otkrivaju kako za zdrav tijek trudnoće i pravilan razvoj djeteta važnu ulogu ima i adekvatan unos omega-3 masnih kiselina odnosno unos DHA i EPA. DHA (dokozaheksaenska kiselina) pripada skupini omega-3 masnih kiselina te je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka.

Budući da je prehranom vrlo teško osigurati dovoljno hranjivih tvari, prenatalni dodaci prehrani koji osiguravaju adekvatne količine vitamina i minerala česti su odabir trudnica. No, rijetki su pripravci koji ujedno osiguravaju za trudnoću izuzetno važne omega-3 masne kiseline. Omega-3 masne kiseline su (poli)nezasićene masne kiseline koje su neophodne za razvoj i zdravlje, a ljudski ih organizam ne može sam sintetizirati, već ih mora unositi hranom ili dodacima prehrani.

Budući da se u trudnoći i tijekom dojenja često prehranom ne unosi  dovoljno  omega-3 masnih kiselina iz njihovog najboljeg izvora -plave ribe, najčešće zbog straha od potencijalnog unosa toksične žive, dodaci prehrani postaju praktičan i koncentrirani izvor ovih važnih masnoća.

Neosporna je važnost dovoljnog unosa ključnih vitamina i minerala tijekom trudnoće i dojenja, no za razvoj djeteta je podjednako važno unositi i dovoljno omega-3 masnih kiselina. Kao odgovor na potrebe trudnica kreiran je Almagea® PRENATAL OMEGA3+:dodatak prehrani koji sadrži ključne nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama. Almagea® PRENATAL OMEGA3+ osigurava DHA – za razvoj djeteta važnu omega-3 masnu kiselinu, zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom, bogat je željezom te pomaže zadovoljiti potrebe i trudnica i dojilja na vitaminu B6, B12, magneziju i jodu. Almagea® PRENATAL OMEGA3+ sadrži dva oblika folne kiseline: aktivni oblik 5-MTHF (200 µg) te folnu kiselinu (200 µg) u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke. Istraživanja ukazuju da unos folne kiseline i aktivnog oblika folata (5-MTHF) prije i tijekom rane faze trudnoće može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju. Aktivni sastojci  nalaze se u  Licaps®DuoCap™ kapsulama koje  dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari te su blage za želudac. Osim za vrijeme trudnoće, važno je osigurati zalihe Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodatka prehrani i za najmanje tri mjeseca nakon što beba dođe na svijet. Almagea® PRENATAL OMEGA3+ mudri je odabir za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Proizvod ne sadrži otapala, konzervanse, gluten, laktozu, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke.

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju preko Almagea web shopa i u svim ljekarnama.

Pakiranje sadrži 60 kapsula. Cijena pakiranja iznosi 153,75 kn.

Način primjene: 2 puta dnevno po  jedna kapsula, uz obroke

Upozorenje: Ne preporuča se osobama alergičnima na ribu i morske plodove.