Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Novalac® prenatalne kapsule – za žene u vrijeme planiranja trudnoće te trudnice i dojilje

Novalac® prenatalne kapsule – za žene u vrijeme planiranja trudnoće te trudnice i dojilje

Izvor fotografije: Press

Trudnoća je jedno od najzahtjevnijih razdoblja kod žena. Zbog rasta i razvoja novog bića potrebe za nekim nutrijentima povećavaju se čak za 50–100 %, stanice se brže dijele i organi se razvijaju, stoga je pravilna opskrba hranjivim tvarima vrlo važna. Stručnjaci savjetuju uravnoteženu i raznoliku prehranu te dodatak barem najvažnijih nutrijenata: folne kiseline, željeza i omega-3 masne kiseline.

Novalac® prenatalne kapsule proizvod su najnovije generacije kojima žene u reproduktivnoj dobi mogu nadoknaditi povećane potrebe za nutrijentima. Posebno su zasnovane i razvijene u suradnji sa stručnjacima te aktualnim svjetskim zdravstvenim smjernicama i prehrambenim preporukama.

novalac_prenatal_kapseln_sticker_hr

Novalac® prenatalne kapsule jedini su proizvod na tržištu koji u jednoj kapsuli sadrži jedinstvenu kombinaciju aktivne folne kiseline Quatrefolic® (400 μgfolata), željezo (14 mg) i DHA (210 mg.

Sastojci u jednoj kapsuli:

  • Aktivna folna kiselina Quatrefolic® najnovija je, četvrta generacija aktivne folne kiseline. Prednost je folne kiseline Quatrefolic® u tome što je tijelo – za razliku od drugih oblika folne kiseline – može iskoristiti u cijelosti. Tako se povisuje razina folata kod trudnica. Niska razina folata u trudnoći znači čimbenik rizika za oštećenja neuralne cijevi u razvoju fetusa.
  • Mikroenkapsulirano željezo (HA-Fe) poseban je oblik visokoapsorbirajućeg željeza koje ne nadražuje želudac.
  • Omega-3 masna kiselina DHA. Optimalan unos DHA putem majčine prehrane pomaže u normalnom razvoju mozga i oka fetusa te dojenčadi dojene majčinim mlijekom.

Preporučuje se početak uzimanja Novalac® prenatalnih kapsula već u fazi planiranja trudnoće (najmanje 3 mjeseca prije začeća) te nastavak uzimanja tijekom čitave trudnoće i sve do kraja dojenja. Preporučena dnevna doza  1 kapsula na dan.

Literatura:

  1. Quatrefolicoverview: www.quatrefolic.com
  2. Lipofoods, data on file, 2013
  3. Koletzko et al. J Perinat Med. 2008; 36(1): 5-14