Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Nifty test: bez straha, bez boli

Nifty test: bez straha, bez boli

Izvor fotografije: Press

Nifty test je napravilo gotovo 4.000.000 trudnica diljem svijeta, niti jedna nije osjetila bol. Nifty test se izvodi jednostavnim postupkom vađenja krvi iz pregiba na ruci – sasvim istovjetno vađenju krvi kod normalnog laboratorijskog postupka.

Kako mogu napraviti Nifty test?

Za Nifty test se najprije morate naručiti . U Hrvatskoj su Vam na raspolaganju naši partneri diljem zemlje, popis možete pronaći na linku: https://nifty-test.hr/hr/gdje-mogu-napraviti-nifty.

Ukoliko Vaša preferirana ambulanta/poliklinika nije na popisu, možete kontaktirati najbližu Vama sa popisa i napraviti narudžbu. Pozivom ćete rezervirati svoj termin za vađenje krvi, važno je da ste prošli 10. tjedan trudnoće. U ovisnosti o fazi Vaše trudnoće i naravno ovisno o Vašim željama, možete biti naručeni već sljedeći dan.

Dolaskom u ambulantu ćete se najprije sresti sa ginekologom koji će odgovoriti na sva Vaša pitanja i objasniti važnost Nifty testa. Potpisati ćete svu potrebnu dokumentaciju i uputiti se na vađenje krvi.

Koliko dugo traje postupak?

Medicinska sestra ili laboratorijski tehničar će Vam izvaditi 10 mL krvi iz pregiba na ruci. U Vašoj krvi se nalazi krv Vašega djeteta. Postupak traje svega nekoliko minuta. Epruveta se pažljivo pakira u za to predviđenu ambalažu Nifty testa, na kojoj je Vaš identifikacijski broj, ambalaža se isti dan šalje u laboratorij u Zagrebu, gdje se radi analiza krvi.

Kada ću dobiti rezultate?

Nifty test je brz i bezbolan, rezultati su dostupni kroz 6-8 dana. O njima će Vas obavijestiti ginekolog, telefonskim pozivom će Vam priopćiti rezultate, i objasniti postoji li rizik da Vaša beba ima neki od kromosomskih poremećaja. Vjerojatno će Vas pozvati u svoju ginekološku ambulantu kako bi Vam detaljnije objasnio rezultate i predati Vam dokumentaciju. Moguće ćete rezultate Nifty testa dobiti poštom.

Radi lakše predodžbe o tijeku Nifty testa možete pogledati kratki video.

Više informacija o Nifty testu možete pronaći na našoj web stranici: https://nifty-test.hr/hr, možete se i naručiti na besplatno savjetovanje kod liječnika!