Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Najbolja prijateljica vašoj bebi, a često i vama

Najbolja prijateljica vašoj bebi, a često i vama

Izvor fotografije: Press

Čitajući o važnim pomagačima u prvim roditeljskim danima, sigurno vam je posebnu pažnju privukao dio o dudama varalicama. Ponekad je zaista fascinantno kako jedna tako mala stvarčica može izazvati toliko interesa i pozornosti, pa i rasprave, i to čak i prije nego što uopće krene u uporabu, zar ne? „Nemojte je koristiti, dijete će ti imati krive zube“, podijelit će s vama dežurni stručnjaci, najčešće i prije nego što ih pitate za savjet. „Kupi odmah deset komada, vjeruj mi, trebat će ti kad ćeš to najmanje očekivati i nadaj se da ti je dijete neće izgubiti“, riječi su majke koja još uvijek pamti neprospavanu noć koja je uslijedila nakon što su je poslijepodne izgubili u šetnji. „Bolje da vam žvače nju, nego prst… No, s druge strane tu su onda i dodatni troškovi… Ali prsti su češće uprljani… Hm, ali i nju treba prati i sterilizirati.. Ma, ne znamo zapravo što bismo vam savjetovali “, tvrdit će praktičari koji su isprobali oba rješenja, ali još se nisu odlučili koje im je najbolje i najpraktičnije. I tako ukrug, s velikim upitnikom iza vječnog pitanja – treba li mojoj bebi duda varalica?

Univerzalnog odgovora zapravo nema. Roditelj je taj koji će osjetiti i odlučiti što je najbolje za njegovo dijete, i tu će odluku donositi prilično rano, već u prvim mjesecima bebinog života. Oni koji se odluče za dudu varalicu, bit će svjedoci stvaranju posebnog savezništva – onog koje će čvrsto povezati dijete, majku i dudu varalicu. Dijete će se najčešće najbrže umiriti na prsima svoje majke dok će dojiti, no i duda će mu donijeti toliko željenu utjehu i osjećaj sigurnosti u trenucima kad će ih zatrebati, a time će izravno omogućiti i roditeljima da pronađu koji trenutak odmora za sebe.

Odabir dude varalice nije jednostavan, upravo zbog želje roditelja da za svog mališana odaberu onu najbolju, najprikladniju i najsigurniju za pravilan rast i razvoj. Pritom im Philips Avent često postaje prvi izbor svojim širokim asortimanom duda varalica prilagođenih različitim uzrastima, neodoljivog dizajna, dezena i boja, a svima im je zajednička izrada od sigurnih materijala, jednostavno održavanje i steriliziranje te vrhunska kvaliteta razvijena u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima i majkama. Za prve dane tu je Soothie duda varalica, koju još nazivaju i „medicinska duda varalica“ jer je napravljena iz jednog dijela od medicinskog silikona. Dražesnog je oblika medvjedića i daje vam mogućnosti čvršćeg povezivanja s djetetom jer vam njezin jedinstveni oblik omogućava umetanje prsta u dudu kako biste bebi pomogli u sisanju. Njihova je kvaliteta prepoznata diljem svijeta, a u Sjedinjenim Američkim Državama koriste se i u bolnicama. Ultra Air dude varalice namijenjene su bebama s posebno osjetljivom kožom zahvaljujući laganom štitniku sa četiri velika otvora za zrak koji omogućavaju maksimalan protok zraka i tako čuvaju nježnu dječju kožu od vlage i iritacija. Ultra Soft dude varalice s inovativnom tehnologijom FlexiFit, te mekim i fleksibilnim štitnikom prate prirodan oblik bebinog lica te nose titulu najmekše dude varalice. Classic dude varalice oduševit će vas predivnim maštovitim i živopisnim dizajnom, ali i sklopivim sisačem simetričnog oblika koji prati razvoj bebinog nepca, zuba i desni. Za malo veće ljubitelje duda varalica tu je i duda Freeflow za djecu stariju od 18 mjeseci, koja je posebno otporna na zagriz, istovremeno prateći razvoj zuba i desni.

Širok asortiman duda, ali i ostalih proizvoda za njegu i brigu o djeci je još jedan pokazatelj Philipsove posvećenosti pronalaženju najboljih rješenja koja roditelje i njihove mališane prate u svim važnim fazama razvoja i odrastanja.