Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Mala, ali važna pomoć dok maleni odrastaju

Mala, ali važna pomoć dok maleni odrastaju

Izvor fotografije: Press

Ništa ne može nadmašiti osjećaj kada vidite kako Vaša beba naočigled raste i napreduje! No usporedno s time dolaze mnoge odgovornosti i brige, pogotovo kada je u pitanju prehrana.

Prehrana djeteta u prvim godinama života od iznimnog je značaja za njegov daljnji razvoj, pa osim na zdravlje, neposredno utječe i na njegovu sposobnost komuniciranja, razmišljanja, učenja novih stvari i svijeta koji ga okružuje.

Nestlé dječja hrana, s tradicijom od 150 godina, nudi širok asortiman prehrambenih proizvoda za dojenčad i malu djecu među kojima se nalaze mlijeka za dojenčad i malu djecu, mliječni deserti, žitne pahuljice te napitci sa žitaricama. Svaki je proizvod prilagođen određenoj dobi djeteta i bogat je djeci potrebnim vitaminima i mineralima.

  • NAN mlijeka za malu djecu, osiguravaju najvažnije nutrijente uz raznoliku prehranu (željezo, kalcij i vitamine A, C i D), a uz to sadrže i probiotičku kulturu Bifidobacterium Lactis te optimalnu količinu i kvalitetu proteina, prilagođenu dobi mališana.
  • Žitne pahuljice bogate vitaminima i mineralima, bez dodanog šećera te s probiotičkom kulturom Bifidobacterium Lactis koja je važna za dobro funkcioniranje imuniteta djeteta.
  • Mliječni deserti, napravljeni posebno za bebe i malu djecu, najfiniji su način da se djetetu osiguraju sve dobrobiti mlijeka jer svaka čašica sadrži više od 30% preporučenog dnevnog unosa kalcija, magnezija i cinka koji su važni za razvoj jakih kostiju i čvrstih zubića.
  • Napitak sa žitaricama, za pripremu s mlijekom – okusa vanilije i čokolade, mlijeku daje neodoljiv okus! Za razliku od klasičnih instant napitaka, sadrže u sebi više od 60% žitarica, a bogat je željezom i vitaminima.

Nestlé dječja hrana sinonim je kvalitete i povjerenja koju dijete zaslužuje!

Za više informacija, posjetite www.bebe-nestle.hr i našu Facebook stranicu: Nestle Bebe Hrvatska

Nestlé Nutrition

Povijest

Sredinom 1860-ih Henri Nestlé, kvalificirani farmaceut, započeo je proučavati različite kombinacije kravljeg mlijeka, pšeničnog brašna i šećera, pokušavajući proširiti izbor prehrane za djecu koju majke koje nisu mogle dojiti. Njegov krajnji cilj je bio smanjiti stopu smrtnosti dojenčadi koja nije bila dojena.

Novi proizvod nazvao je Farine Lactée Henri Nestlé. Nestléov prvi potrošač bio je prijevremeno rođen dječačić, koji nije mogao biti hranjen mlijekom žene, a nije podnosio kravlje mlijeko niti bilo koju uobičajenu zamjenu, pa su ga liječnici smatrali izgubljenim slučajem. Ljudi su odmah prepoznali vrijednost novog proizvoda, nakon što je Nestléova formula spasila djetetov život te je, u nekoliko godina, Farine Lactée Nestlé plasirana na većinu europskih tržišta.

Još tada, davne 1869. godine, u svojoj knjizi o Prehrani dojenčadi, Henri Nestlé ističe kako je majčino mlijeko najbolja hrana za svako dojenče i da svaka žena koja to može treba dojiti svoje dijete, a svoj novi proizvod smatrao je isključivo zamjenom kada je to potrebno.

Od siječnja 2006. godine, Nestlé Nutrition je samostalna organizacija unutar Nestléa, ali koristi resurse najveće prehrambene tvrtke na svijetu, kao i lokalne Nestlé organizacije.

Naša vizija i obećanje: Poboljšati kvalitetu života

Pomoću prehrambenih proizvoda temeljenih na znanstvenim dostignućima, Nestlé Nutrition pomaže poboljšanju kvalitete života, promiče zdravlje i brine o posebnim potrebama potrošača u svim aspektima života. Na taj način Nestlé Nutrition gradi jedinstvenu organizaciju temeljenu na najmodernijim dostignućima nutricionističke znanosti, uvodi novitete te povezuje područja farmacije i prehrambene industrije.