Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Ludus- naša priča

Ludus- naša priča

Rođendaonice su relativno nov pojam u rječniku današnjeg djeteta i podrazumijeva mjesto gdje dijete slavi rođendan.

Kada smo prije 6 godina odlučile otvoriti rođendaonicu u Varaždinu, bilo nam je bitno stvoriti mjesto gdje dijete ŽELI slaviti svoj rođendan. S obzirom da smo bile prve takve vrste u Varaždinu trebalo je prvo priviknuti djecu na takav način zabave. Zamislile smo to kao dječju ili dnevnu sobu sa svime što bi dijete željelo imati na proslavi svojeg rođendana.

Nastavite čitati članak niže...

Zamislile smo to ne kao veliku dvoranu punu trampolina, tobogana i drugih penjalica i skakalica, već kao puno intimniju, topliju prostoriju gdje će svaki rođendan biti drugačiji, ovisno o željama naših slavljenika.

rsz_img_0581

Što znači Ludus?

Ludus je riječ koja potječe iz latinskog jezika, a znači igra, sport i škola. Upravo su na ste riječi inspirirale kod planiranja naših rođendana.

Želja nam je bila da djeca koja dođu u naš Ludus ne samo da se dobro zabave , već ponešto i nauče o kulturi ponašanja, odnosu prema drugima te međusobnoj toleranciji. Oni u Ludusu stječu nove prijatelje,uče nove igre, plesne pokrete, potiče ih se na kreativnost i međusobno poštivanje.

Igramo se svašta. Od društvenih igara,  lovice, gumi-gumi,  pjevamo,  plešemo,  glumimo, smijemo se.Kada je vrijeme lijepo vani smo na dvorištu.Dečki naravno obožavaju nogomet, ali moramo priznati da im se vrlo često pridruže i cure. Ipak,  najčešće se ipak igra graničar.

Osim toga, imamo disko rođendanske zabave,  piđama zabave, tematske rođendane , sve ovisno o željama naših slavljenika.

rsz_img_9813

Tko smo?

Tina i Ivana. Dvije učiteljice. Inače uživamo raditi naš posao u školi, a Ludus je naš hobi. Ostvarenje naše dugogodišnje želje. Ponosne smo što već 6 godina naš Ludus otvara vrata divnim mališanima i njihovim roditeljima. Oni nas nadahnjuju, inspiriraju i potiču da budemo još bolje, kreativnije i drugačije.

Ponosne smo jer smo putem Ludus stekle nove prijatelje, male i velike.Ponosne smo i kad nam se u gradu jave naši bivši , sad već veliki slavljenici. Ludus je nama više od posla i zarade. Ludus i sve vezano uz njega hrani našu dušu.

Presretne smo što uz sebe imamo poseban tim teta koje su ujedno i naše prijateljice: Monika, Kristina i Lucija. One čine Ludus još posebnijim. Bez njih, ne bi bilo isto.

Volimo izazove. Volimo stvarati maštovite rođendane i trajne uspomene.

Tematski rođendani povod su nam za kreativne radionice kroz koje se mi tete družimo.Nakit i dekoracije uglavnom izrađujemo same. Sviđa nam se kad roditelji sudjeluju, komentiraju, daju ideje, a isto tako učimo i od naših malih slavljenika.Oni su ipak najvažniji u cijeloj toj priči.

rsz_img_4079

Gdje nas možete pronaći?

Vrlo lako. Nalazimo se u centru Varaždina , Kolodvorska 5a. Dostupne smo također i na našoj Facebook stranici ( LudusRođendaonica ), internet stranici ( www.ludus-rodjendani.com ) te nas možete pratiti i na instagramu ( ludus.rodendaona ).

Slobodno nas potražite bez ikakve obaveze, rado ćemo vas provesti našim malim carstvom…

www.ludus-rodjendani.com