Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Kuća magične trave

Kuća magične trave

Izvor fotografije: Press

Kuća magične trave pionir je na području certificirane ekološke kozmetike u Hrvatskoj i svoje linije bazira na sirovinama iz vlastitog, ekološkog uzgoja ljekovitog bilja između kojeg su matičnjak, smilje, menta i drugo ljekovito bilje.

Sve biljke i sirovine koje Kuća magične trave koristi kontroliranog su podrijetla i ekološki certificirane – od samog uzgoja pa do krajnjeg proizvoda.

Svaki proizvod ovog proizvođača iz Pake u Varaždinskoj županiji posjeduje eko certifikat što je stepenica više u kvaliteti, u usporedbi s konvencionalnim kozmetičkim proizvodima dostupnim na hrvatskome tržištu.

U širokoj paleti, koju čini oko 40 raznovrsnih proizvoda za njegu lica, tijela i kose, postoje specijalne kolekcije namijenjene određenoj dobi odnosno mogu se pronaći proizvodi za oba spola. Kuća magične trave tako nudi proizvode za njegu nježne dječje kože i kose, zatim linije proizvoda za problematičnu tinejdžersku kožu, potom anti-age kolekcije, a tu je i posebna kolekcija namijenjena muškarcima – za kompletnu njegu, od “brade do pete”.

Iz njihove proizvodne sale na vlastitom OPG-u izlaze miomirisni sapuni, hidrolati, kreme za lice, dezodoransi bez aluminija, maslaci i ulja za tijelo, kruti šamponi za kosu, paste za zube i pregršt ostalih proizvoda za prirodnu njegu i ljepotu odnosno održavanje higijene.

Kuća magične trave u svojim je počecima bila orijentirana uglavnom na uzgoj matičnjaka i proizvodnju eko kozmetike na bazi te biljke, a i danas je matičnjak iliti melisa jedan od vodećih sastojaka, no obiteljsko gospodarstvo uzgaja i smilje, čoko mentu i drugo ljekovito bilje koje uvrštava u svoje kozmetičke pripravke. Matičnjak je inače poznat kao biljka koja jača i krijepi dušu i tijelo. Za tu divnu, mirisnu biljku kažu da dočarava lijepe misli.

Već ju je veliki Paracelzus nazivao eliksirom života kao biljku koja u potpunosti revitalizira tijelo i duh, a njemačka opatica Hildegard von Bingen (1098-1179) je ovako napisala o matičnjaku: „Tko ga jede, rado će se smijati, jer njegova toplina zahvaća slezenu i srce time postaje radosno.“ Matičnjak je jedna od malobrojnih biljaka koje su istovremeno ljekovite, mirisne, ukrasne, začinske, aromatične, medonosne i imaju industrijsku primjenu.

Dokazano je da matičnjak pojačava koncentraciju i potiče bolje rješavanje tekstualnih i slikovnih zadataka.

Također se smatra da zbog antioksidanasa, koji štite stanice tijela od oštećenja uzrokovanih oksidacijom, matičnjak pomaže i oboljelima od Alzheimerove bolesti da poboljšaju pamćenje i koncentraciju. Matičnjak ima jaka antivirusna svojstva, skraćuje trajanje bolesti i smanjuje mogućnost recidiva.

Nedavno je Kuća magične trave lansirala i nov proizvod, sapun za intimnu njegu, a posebno isitiću hit-proizvod: Melissinu masažnu pločicu, tj. energizirajuću pločicu za tijelo s posebnom formulacijom melise u ulju koštica marelice, s čistim pčelinjim voskom i sjemenkama grožđa. Hrani kožu, daje joj osjećaj topline i vlažnosti te poboljšava cirkulaciju, što je itekako potrebno u ove hladne dane.

Ako je koža suha i ispucana, ova pločica za masažu nahranit će je E-vitaminom i tako stvoriti zaštitni sloj na njoj, a nakon nekoliko večernjih nanošenja oporavit će i ispucale pete i ruke.

 

Više eko proizvoda Kuće magične trave pronađite na www.kucamagicnetrave.com, pratite ih na Facebooku: www.facebook.com/ekoloska.kozmetika i na Instagramu: www.instagram.com/kucamagicnetrave