Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Klubko advent – najmanji advent u gradu!

Klubko advent – najmanji advent u gradu!

U studenom je u Zagrebu otvoren Klubko, prvi Centar za roditelje u Hrvatskoj koji u svojoj družionici, od milja zvanoj Klubkoteci, roditeljima nudi ugodno mjesto za druženje i opuštanje svakoga dana – bez upisivanja, pripreme i najave. Jutra su omiljena za okupljanje mama na porodiljnom i najmanjih beba, dok u popodnevnim satima navraćaju roditelji jasličaraca željnih zajedničkog a opuštenog vremena. Klubko i roditeljima i djeci nudi opuštajuću atmosferu, pa je lako popričati s prijateljicom dok se djeca poigraju ili uživati u malo mira uz kavu i knjigu.

 

Klubko će svoj prvi Božić proslaviti u veselom izdanju za sve svoje korisnike, i one koji će to tek postati! Advent u Klubku sprema mnoga iznenađenja za djecu i roditelje: pričanje priča, radionice za djecu i roditelje, predstave, predavanja za roditelje, izrađivanje poklona i zajednička druženja djece i roditelja.  Posebnost Klubkovog adventa su 2 u 1 događanja osmišljenja za nesmetano uživanje velikih i malih, ali i najmanji advent u gradu – svakodnevno u Klubkovoj družionici pozivaju mame i bebe na ugodno jutarnje druženje u božićnoj atmosferi uz topli napitak, a pripremaju i jutarnje prigodne sadržaje za mame i bebe. Upravo za njih Klubko priprema najveće iznenađenje adventa – božićni jutarnji koncert za mame i bebe!

 

 

Od ovoga tjedna u Klubku je započelo redovno održavanje Habitus by Lana programa kineziologinje Lane Novote i mame troje djece. Lana je prepoznatljiva po svojim funkcionalnim treninzima prilagođenima svakoj mami ponaosob, njenom fizičkom stanju i potrebama. Kombinira elemente fitnessa, pilatesa, joge i druge ne bi li trening učinila optimalnim za svaku polaznicu, a svoj program obogaćuje ciljanim savjetima kako bi trudnice i mame nakon treninga nastavile provoditi ispravljanje posture i krivih obrazaca te dodatno doprinijele učinku tjelovježbe. Lana vodi računa i o metaboličkim poremećajima koje polaznice mogu imati, kao i o zadovoljstvu estetskim rezultatom koji dolazi kao nagrada za sav trud. Lana će u Klubku uskoro započeti i program za mame koje su se već vratile na posao, te program intenzivnijeg treninga za žene. Lana je godinama radila s djecom u vrtićima pa mame mogu računati i na aktivnosti za djecu: njen program senzomotorike uključuje razvoj grube motorike i pripreme za sve sportove, prvenstveno vodeći računa o pravilnom razvoju pokreta i koordinacije, ali i zabavi mališana. Program senzomotorike za bebe i djecu od 1 do 3 godine već je u pripremi jer je interes velik, tako da će i jasličarci dobiti priliku kroz pomno osmišljem program razvijati grubu motoriku, istraživati različite teksture i isprobavati nove podražaje kroz igru. Za iduću godinu Lana najavljuje senzomotoriku za najmanje bebe do 1 godine, a za sada program pohađa njena najmlađa kćer Eva.

Klubko – zabavno u prvim koracima roditeljstva!

www.klubko.hr