Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Kako odabrati autosjedalicu?

Kako odabrati autosjedalicu?

U današnje vrijeme auto sjedalice su obvezna stavka prilikom kupovine opreme za bebe i djecu. Moglo bi se reći i da je auto sjedalica prvo s čime se beba susreće po povratku iz bolnice do doma. Zato je bitno da svome djetetu pružite odgovarajuću sigurnost i udobnost u vožnji.

Autosjedalice za djecu bi trebale biti ergonomski oblikovane, da u potpunosti odgovaraju položaju djeteta s obzirom na kilažu i dob. Isto tako bitno je da autosjedalice imaju zaštitu od udaraca na području glave i leđa. Prilikom kupnje obratite pozornost da su pojasevi i remeni na autosjedalici dovoljno čvrsti i funkcionalni za dijete, a vama trebaju osigurati jednostavno rukovanje. Udoban i lagan materijal autosjedalice iznimno je važan kako se dijete ne bi znojilo već osjetilo ugodnost, a uvidjet ćete koliko je to važno najviše prilikom duge vožnje. Autosjedalice nisu igračke i na njima se ne bi trebalo previše štedjeti, posebno prvih par mjeseci do godine dana života kad je najbitniji pravilan položaj djeteta. 

Nastavite čitati članak niže...

U Magic baby trgovinama i na web shopu pronalazimo različite modele i tipove autosjedalica poznatih marki poput ABC Design, Britax/Römer, Cam, MaxiCosiNaniaSafety 1st, Stokke.

Radi što kvalitetnije navigacije, autosjedalice su podijelili u podkategorije:

Slika2_Pebble_Plus

Autosjedalice grupe 0+ namijenjene su djeci težine do 13 kilograma. Pravilan odabir sjedalice nužan je preduvjet sigurnosti djece. Magic baby nudi autosjedalice poznatih marki i suvremenog dizajna koje se uklapaju u svaki tip vozila. Osigurajte svojoj djeci sigurnu i udobnu vožnju kupovinom autosjedalica u Internet trgovini uz besplatnu dostavu!

Slika3_King-II-ATS

Sve autosjedalice koje se nalaze u ovoj kategoriji namijenjene su djeci težine od 9 do 18 kilograma. Zahvaljujući velikom izboru ovaj najveći hrvatski lanac dječje opreme u mogućnosti je ponuditi Vam modele za bebe i djecu starosti od 0-4 godine.

Slika4_maxicosi_carseat_rodifixairprotect

Na jednom mjestu možete pronaći velik izbor autosjedalica za stariju djecu i veće bebe. Pogledajte razne modele i marke provjerenih proizvođača koji jamče svojom kvalitetom i sigurnošću. Autosjedalice su namijenjene za bebe i djecu od 15 do 36 kilograma, odnosno do 12 godina starosti djeteta. Ne zaboravite, prema Zakonu, djeca do 150 cm visine moraju biti vezana u autosjedalici ili pomoćnom postolju.

Slika5_ADVANSAFIX_II_SICT_CosmosBlack_01_IsofixTopTetherHeadrestTopRecline_RO_2016_300dpi

ISO je međunarodna organizacija za standardizaciju dok FIX znači (Fixation) odnosno fiksacija. Spajanjem te dvije riječi dobili smo ISOFIX, vrhunski sustav zaštite djeteta u automobilu. Prilikom postavljanja autosjedalice možete naići na niz problema. Svaka autosjedalica ima drugačiji oblik, dok u automobilu sigurnosni pojasevi i točke za montiranje autosjedalica mogu biti kraći ili duži ovisno o modelu auta. Ljudi često krivo montiraju sjedalicu a da toga nisu niti svjesni. ISOFIX pruža jednostavniji i sigurniji način fiksiranja autosjedalice u vozilu. Postoji nekoliko točaka vezanja i fiksiranja što dodatno učvršćuje autosjedalicu i daje joj sigurnost. Zahvaljujući ISOFIX sustavu vaše dijete će se u autosjedalici nalaziti u pravilnom položaju s podrškom za noge te mnogim drugim funkcijama koje obične autosjedalice nemaju.

Slika7_mc_2wayfix

Baze za autosjedalice služe za sigurnije i brže postavljanje autosjedalice u automobil. U Magic baby postoje različite baze za autosjedalice poznatih marki. Baze u ponudi za autosjedalice prije svega su praktične, sigurne i kvalitetne. Sadrže mehanizam za lako i sigurno fiksiranje u automobil. ISOFIX sustav pričvršćivanja osigurat će Vaše dijete do njegove četvrte godine. Uz sve to baze za autosjedalice imaju i zvučne i svjetlosne indikatore koji vam omogućuju da pravilno montirate bazu i sjedalicu za dijete.

Slika7_TL

U ponudi dodataka za autosjedalicu postoje razne igračke, navlake, jastučići, vreće za spavanje, zaštita od sunca  i sve što je potrebno da bi vašem djetetu bilo udobno i zabavno tijekom putovanja.

Za povoljnije kupnje postanite član Magic baby kluba

Slika8_klub

Lokacije trgovina pronađite na: http://www.magicbaby.hr/index.php?dispatch=store_locator.search&q=&x=13&y=9

www.magicbaby.hr