Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Idealna užina za djecu u pokretu i dinamične mame

Idealna užina za djecu u pokretu i dinamične mame

Izvor fotografije: Anže Mulec

Fotografije: Anže Mulec

Dijete u pokretu je sretno dijete. Dijete koje šljapka po blatnim lokvicama, uživa u penjanju na drveće, loptanju, igranju skrivača i lovice s prijateljima na otvorenom. Kretanje je bitno za kognitivni i motorički razvoj djeteta, ali i roditelji su sretni kad im bebe dovoljno narastu da s njima mogu ići na izlete, putovati.

 

Bit ćemo na svježem zraku, igrati se na travi, trčati uokolo, loptati se, obilaziti mjesta – unaprijed se vesele. Da, ali na livadama ne rastu frižideri i police s hranom, žličicama i posudicama. Uh, sve to treba ponijeti sa sobom. Kad imaš malu djecu, dom možeš napustiti samo ako pola doma poneseš sa sobom. Zar i u današnje doba svih mogućih čudesa mora tako biti? Što bi uopće bilo idealno rješenje? Djeca dok su u pokretu i ne vole baš jesti, možda bi bilo najbolje da cijeli obrok popiju?

 

Primjerice, da dijete cijeli obrok može istisnuti iz neke simpatične ali praktične ambalaže, s maskotom neke životinje, primjerice ježića ili mišića. Tada, naravno, uopće ne bi više trebalo nositi dodatni pribor, poput pet vrsta posudica i triju vrsta žličica.

Podrazumijeva se, sam obrok-kašica-sokić trebao bi biti provjerene kvalitete, od pomno odabranih sastojaka, bez dodanih šećera, uz dodatak vitamina C, i naravno, bez konzervansa.

 

Možda će roditelji s djecom starom između 8 mjeseci i tri godine sada zaista moći napustiti kuću a da je ne ponesu sa sobom, jer na tržištu smo otkrili upravo takav proizvod: novu Fructalovu liniju Frutek kašica u vrećici – obrok koji dijete može istisnuti iz vrećice i „popiti“ ga. Obroci su različitih okusa a najnoviji su voćna kašica s pravim jogurtom i voćna kašicu s puno zrnatim žitaricama.

 

Nove Frutek kašice idealne su za zaposlene, urbane i dinamične mame, upravo kao što su blogerice Margarita Tomić i Petra Ninčević.

 

Margarita (@internetmater) je iskušala je nove kašice i sviđa joj se što su novi Fruteki pametno upgrejdani za djecu koja su premala, ali i preodrasla pa ih ne smiju mame hraniti i stoga su odličan odabir za njezinog sina Rudija. Već se zamišlja kako sa svoje dvoje djece sjedi na klupici u parku, a svatko od njih troje ima svoj Frutek.

 

 

„Mi smo odrastajući na Hvaru, ali vjerujem da je tako bilo i u Zagrebu, imali samo Frutek kašice. I one sokove u tetrapaku, sjećate se s rođendana? Moja mama je uvijek bila praktičar, i kašice smo uredno jeli jednako koliko i one napravljene od svježeg voća. Radila je dvokratno u turističkom sektoru i miksanje svježe kašice nije uvijek bila opcija. Nazovite to lijenošću ili kako hoćete, ja to zovem biti praktičan. To je #mater stil koji sam naučila od svoje mame i radim isto sa svojom djecom. Zašto ne bih kada znam da kašica nema dodanog šećera, već samo žitarice, voće, pravi jogurt i C vitamin“, piše na svome blogu Margarita.

 

 

 

Petra Ninčević (@lipstick_mom_petra) ima mlađu djecu nego Margarita, no ona i njezin muž obožavaju poludnevne izlete s bebama Lukasom i Lotom, a takvo što treba znati „preživjeti“. To što vam klinci upravo prohodavaju i odvikavaju se od pelena priča je za sebe, no klinci stalno žele i nešto pojesti pa naravno da roditelji moraju uvijek imati nešto u pripremi.

„Mi nosimo Frutekove kašice u ‘vrećici’ koje imaju deblju slamku i djeci je to jako zanimljivo. Nema punih kolica mrvica, njima su zabavne jer ‘piju’ iz njih, a kašice su voćne (u kombinaciji s jogurtom ili žitaricama) i nemaju dodanih šećera. Ambalaža im je fora jer kad pojedu kašicu, onda se igraju čepom i pokušavaju ga namontirati nazad, tako da tu ‘kupimo’ i malo mira. Plus, nema potrebe da nosimo dodatnu aparaturu u vidu žličica, posudica ili sl. Ovo mi je najpraktičnije jer mi se masu puta dogodilo da kupim kašicu u staklenci ‘on the go’, ali skužim da nemam žličicu, pa moram sjesti u neki kafić i žicati da mi daju žličicu od čaja kako bih mogla nahraniti dijete. Ovo je, doduše, za djecu koja se znaju sama hraniti, ali meni Lota zna papati iz toga pa nemam frke“, piše Petra.