Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Aktualnosti > Fond #SPASIME prikupio četvrt milijuna kuna. To je tek početak!

Fond #SPASIME prikupio četvrt milijuna kuna. To je tek početak!

Izvor fotografije: Press

 

U petak 14. lipnja održana je humanitarna večer #SPASIME u svrhu prikupljanja donacija namijenjenih Fondu #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Fond su osnovale Inicijativa #SPASIME i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost zapružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

Na humanitarnoj večeri su se prikupljale donacije putem aukcije umjetničkih djela eminentnih hrvatskih umjetnika i pozivnog centra, a cijeli program uživo prenosila je RTL Televizija. U pozivnom centru, među ostalim osobama iz javnog života,sudjelovao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić,ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i glavni ravnatelj policije Nikola Milin.

Nastavite čitati članak niže...

U sklopu humanitarne večeri održan je koncert na kojemsu nastupali:Detour, Iva Visković, Jelena Rozga, Maja Posavec, Neno Belan, Pavel, Severina, Vanda Winter, Vatra i Zdenka Kovačiček.

„Hvala svima koji su nas podržali večeras i koji su uz nas svo ovo vrijeme. Prikupiti 250.000,00 kuna zbilja je jedan veliku uspjeh i žrtvama daje nadu u bolje sutra. Hrvatska ih je prepoznala, Hrvatska ih je slušala, Hrvatska je uz njih!“, rekla je Veljača.

Građanima su do kraja srpnja omogućene izravne uplate na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 i donacije putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime). Uplate na žiro-račun Hrvatske poštanske banke glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva, SWIFT je HPBZHR2X.