Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Dianatal® gel  – olakšava prirodni porod, štiti majku i dijete

Dianatal® gel  – olakšava prirodni porod, štiti majku i dijete

Izvor fotografije: Press

Rođenje djeteta je jedan od najvažnijih događaja u životu žene. Za ženu i njezinu obitelj, pozitivno iskustvo rađanja važan je element za sretan život. Kako bi se rođenje doživjelo kao prekrasan poklon bitna je dobra priprema, te realna očekivanja.

Proces poroda djeteta odvija se u dva stadija. Tijekom prvog porodnog doba otvara se vrat maternice i ušće. Kad je vrat maternice u potpunosti otvoren (10 cm), počinje tzv. stadij istiskivanja djeteta (drugo porodno doba).

S obzirom na visoku razinu trenja u porodnom kanalu, vaginalni porod zahtijeva znatnu energiju majke i djeteta. Što dulje traje proces rađanja, razina energije majke i djeteta primjetno pada.

U većini slučajeva, prirodni lubrikanti (amnionska tekućina / vernix) nisu dovoljni za učinkovito smanjenje trenja između rodnice i nerođenog djeteta.

Dianatal®opstetrički gel na jednostavan i lagan način učinkovito smanjuje sile trenja.

slika 2

Zašto koristiti Dianatal® opstetrički gel?

  • doprinosi skraćivanju procesa rađanja te smanjivanju boli
  • štedi energiju i majke i djeteta
  • štiti dno zdjelice, rodnicu i perineum

Dianatal®trički ge opstel u rodnici stvara glatki bioadhezivni film koji služi za smanjenje trenja. Pomaže lakšem klizanju kroz porođajni kanal, čime se olakšava porod i štiti rodnica.  Pokazano je da Dianatal®opstetrički gel kod prvorotkinja, u prosjeku, skraćuje fazu istiskivanja za 30% (26 min.), a također i čitav proces poroda za 30% (106 min.)1

Tijekom faze istiskivanja, tkivo rodnice ili međica mogu spontano popucati. Primalja ili opstetričar će obično pokušati spriječiti nekontrolirano puknuće čineći mali rez u sigurnom smjeru. Međutim, nije uvijek moguće spriječiti puknuće.

Ispitivanje je također pokazalo da je učestalost puknuća međice znatno smanjena kada se koristi Dianatal® opstetrički gel. 1

Dianatal® također pomaže i olakšava porode u vodi i porode kod kojih se koriste vakuum ekstraktor ili kliješta.

Što je Dianatal® opstetrički gel

Dianatal® opstetrički gel uvodi u rodnicu opstetričar ili primalja u trenutku prvog vaginalnog pregleda, ili ako je puknuo vodenjak i sva plodna voda je iscurila. Sterilni Dianatal® gel može  se aplicirati nekoliko puta tijekom dilatacije ili istiskivanja.

Dianatal® stoga čini porod sigurnijim, bržim i ugodnijim. Nerođeno dijete, rodnica, dno zdjelice i perineum majke su zaštićeni.

Dianatal® je jedini registrirani opstetrički gel u svijetu.

slika 3

Je li korištenje Dianatal® opstetričkog gela rizično?

Dianatal® opstetrički gel ima isključivo fizičko djelovanje. Ne sadrži nikakve sastojke s farmakološkim djelovanjem i ne apsorbira se u tijelo. Opsežnim testiranjima ocijenila se tolerancija i sigurnost za majku i dijete (sluznicu rodnice, kožu, oči, nos i usta).

Kako se Dianatal® može koristiti kod poroda?

Potrebno je informirati svog liječnika ili primalju da želite koristiti Dianatal® tijekom poroda. Potrebno je donijeti Dianatal® sa sobom u rodilište.

Dianatal® opstretički gel možete kupiti u ljekarnama. Mogu ga primijeniti samo primalje i liječnici.

www.dianatal-neo.com/hr/

Dianatal® opstretički gel je ekskluzivno dostupan u Specijalnoj bolnici Podobnik.

http://www.podobnik.hr/clanci/dianatal-gel-za-olaksavanje-vaginalnog-poroda/