Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Novosti > Bakterije iz majčine rodnice-prvo s čim se beba susreće dolaskom na svijet

Bakterije iz majčine rodnice-prvo s čim se beba susreće dolaskom na svijet

Izvor fotografije: Press

Carski rez povećava rizik od astme i alergija

Bakterije s kojima bebe dolaze u doticaj prilikom prolaska kroz porođajni kanal vrlo su važne za dijete. Utječu na razvoj imunosnog sustava djeteta i štite dijete od razvoja astme i alergija, pokazalo je istraživanje provedeno u bolnici Henry Ford u Detroitu. Bakterije iz majčine rodnice su prve s kojima se beba susreće – guta ih kad prolazi kroz porođajni kanal i nakon poroda se bakterije nastavljaju razmnožavati u djetetovom organizmu, stoga je bitno da te bakterije budu one dobre.

Ravnoteža vaginalne flore može se poremetiti i tada se štetne bakterije lako razmnožavaju, što dovodi do neugodnih posljedica u području genitalija: VAGINALNI SVRBEŽ, BOLNO PEČENJE, NEUGODAN ISCJEDAK, URINARNE UPALE.

 Vaginalne infekcije problematične su tijekom trudnoće kada ugrožavaju majku i dijete: povećavaju rizik od prijevremenog pucanja vodenjaka, preranih trudova te prijevremenog porođaja, a narušena vaginalna flora odgovorna je i za ponavljajuće infekcije mokraćnih kanala.

U trudnoći ginekolozi ne preporučuju korištenje antibiotika koji mogu naštetiti majci i djetetu, te je potrebno uzeti odgovarajuću zamjensku terapiju – u obliku dobrih bakterija.

Uzimanjem sinbiotika OMNi BiOTiC®FLORA plus+, u vaginalno područje dovode se korisni laktobacili koji imaju sposobnost razmnožavanja i zaustavljanja patogenih klica, što je dokazano znanstvenim istraživanjem Sveučilišta u Beču. Preporučuje se njegovo uzimanje i kad ne postoje nikakve tegobe, već kako bi se vaginalna flora nahranila dobrim bakterijama i tako ih omogućila djetetu prolaskom kroz porođajni kanal.

http://vitality-international.hr/project/omni-biotic-flora-plus/

 

S obzirom da bakterije iz ljudskih crijeva utječu direktno na naš imunosni sustav i zdravlje, vrlo je bitno opskrbiti crijeva trudnice kvalitetnim bakterijama, onima koje se naseljavaju od usta do debelog crijeva. To može pružiti sinbiotik OMNi BiOTiC®6 koji je ujedno i pravi spas kod trudničkog zatvora i proljeva, a osim za regulaciju stolice učinkovit je i kod dojenačkih grčeva, trudničke žgaravice, te opstipacije kod beba. Za sinbiotik OMNi BiOTiC®6 znanstveno je dokazano kako je učinkovit u borbi protiv Candide albicans, stoga se u trudnoći ali i nakon poroda može kombinirati sa sinbiotikom OMNi BiOTiC®FLORA plus+.

http://vitality-international.hr/project/omni-biotic-6/

 

Što kad je dijete rođeno carskim rezom?

Znanstveno je dokazano da djeca rođena carskim rezom imaju drugačiji uzorak crijevnih bakterija nego bebe rođene vaginalnim putem. Čak su 5 puta veće šanse da ta djeca budu osjetljivija na alergene i da razviju astmu.

Dijete rođeno carskim rezom dobre bakterije može dobiti iz sinbiotika OMNi BiOTiC®PANDA. U znanstvenoj studiji PANDA (Probiotics ANDAllergy) u Nizozemskoj dokazano je da posebna mješavina korisnih bakterija sadržana u ovom sinbiotiku može pozitivno utjecati na neuravnoteženi imunosni sustav majke i djeteta, posebice na astmu, alergije i dermatitis. Stoga, ukoliko dijete ima predispoziciju od strane roditelja za neku od ovih bolesti, poželjno je da majka kroz trudnoću ali i dijete u dojenačkoj dobi uzima sinbiotik OMNi BiOTiC®PANDA.

http://vitality-international.hr/project/omnibiotic-panda/

 

Trudnice koje pate od žgaravice, zatvora ili proljeva, bolne stolice, nadutosti trebaju dnevnu dozu enzima, kao i bebe na dohrani koje imaju probavne probleme. Najbogatiji enzimima i hranjivim tvarima je Caricol®, proizvod od papaje koji ima najveće lužnato djelovanje na želudac i crijeva te tako Vas i Vaše dijete spašava od svih probavnih tegoba.

http://vitality-international.hr/project/caricol/
www.vitality-international.hr

Vitality International Products d.o.o.

vitality@vitality-international.hr

T: +385(0)1 466 4063

Ulica Vladimira Nazora 50, Zagreb