Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Ljepota > Uživajte u preplanuloj boji uz Olival SunTane liniju i prirodni beta karoten

Uživajte u preplanuloj boji uz Olival SunTane liniju i prirodni beta karoten

Izvor fotografije: Press

Topli ljetni dani su nam pristigli, a samim time i potreba za manje pokrivajućom odjećom i lijepom preplanulom bojom tena.

Kako bismo dobili tu željenu preplanulu boju bez neugodnog crvenila, kožu je potrebno postepeno prilagođavati sunčevim zrakama. Na suncu je dovoljno provesti desetak minuta dnevno, a za brže postizanje tog efekta mogu vam pomoći i proizvodi za ubrzano tamnjenje.

Beta karoten je organski pigment izoliran iz voća i povrća, najčešće iz korijena mrkve koji osim što je poznat kao snažan antioksidans jer sprječava oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima koji se oslobađaju kroz izloženost štetnim UV zrakama, vrlo je djelotvoran i kod ubrzanog tamnjenja. Dostupan je kao oralni pripravak i pomaže koži u adaptaciji prilikom izlaganja suncu i održavanja preplanule brončane boje te je u tom slučaju potrebno određeno vrijeme da se akumulira u koži pa s konzumacijom treba krenuti najmanje 4 tjedna prije sunčanja.

Beta karoten može biti i aktivna tvar u kozmetičkim proizvodima za pojačano tamnjenje kao i zaštitu od sunca te se sve više koristi u kombinaciji s prirodnim uljima. Pomaže u „izvlačenju“  melanina na površinu kože te tako ubrzava proces tamnjenja dajući koži zdravi preplanuli izgled uz minimalnu izloženost suncu.

Kako bi što zdravije i prirodnije dosegnuli žarko željeni brončani ten iz Olivala nam dolazi nova linija proizvoda za ubrzano tamnjenje s integriranim prirodnim beta karotenom. Pigmenti koji se koriste u proizvodima za ubrzano tamnjenje najčešće su dobiveni maceracijom ili nekim drugim postupcima ekstrakcije biljnog materijala u ulju, a najpoznatiji su korijen mrkve, plod oraha, cvijet nevena ili kakao maslac.

SunTan linija proizvoda za ubrzano tamnjenje sastoji se od popularnih pekmeza bez i sa zaštitnim faktorom te suhih ulja.

SunTané linija za ubrzano tamnjenje sastoji se od SunTané suhog ulja, SunGold suhog ulja te SunTané pekmeza sa i bez zaštitnog faktora.

SunTane_Pekmez_SPF10_top

Osim što će koži ubrzano podariti brončani ten, suha ulja imaju brzo upijajući efekt, a dodatni dašak glamura i zlatni sjaj na vašoj koži ostavit će SunGold ulje radi sadržanih zlatnih čestica. Ulja iz SunTane linije obogaćena su prirodnim pigmentom beta karotena koji koži daje lijepu preplanulu boju te ju ujedno i štiti. Sadržano ulje slatkog badema i sezama u kombinaciji s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i kakao maslacem dodatno njeguju kožu čineći ju nježnom i mekom.

Ljubiteljice takozvanih pekmeza i ubrzanog tamnjenja s osjetljivijom i svjetlijom kožom, ovo ljeto će biti osobito zadovoljne jer novi pekmez iz SunTané linije za ubrzano tamnjenje sadrži i zaštitni faktor 10, a po čemu se dodatno izdvaja kao jedini takav na tržištu. Kombinacija prirodnih ulja oraha i mrkve djeluje na ubrzano tamnjenje dok ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje sezama i kakao maslac istovremeno dubinski njeguju kožu.

SunTané suho ulje za tamnjenje79,90 kn
SunGold zlatno ulje za tamnjenje79,90 kn
SunTané pekmez79,90 kn
SunTané pekmez SPF1089,90 kn

Dostupno: DM, Muelleru, Sparu, KTC-u, Konzumu, Kozmu, Bipi, bolje opskrbljenim ljekarnama i NAMI.

Olival_Logo1