Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Ljepota > Obrišimo bore u  5 min

Obrišimo bore u  5 min

Izvor fotografije: Press

Hijaluronske kiseline, beta glukan i  ulje smilja kao saveznici u borbi protiv bora!

Prvi znakovi starenja kože pojavljuju se već nakon dvadesete godine, na tankoj i osjetljivoj koži  u području  oko očiju. Ulaskom u tridesete na licu se pojavljuju i prve bore povezane s dubinskom dehidracijom kože i opuštanjem vezivnog tkiva. U četrdesetima je potporno tkivo sve opuštenije, a bore sve vidljivije. Koža postaje mekša, gubi elastičnost i bore se dodatno produbljuju, dok u pedesetima, postaju izraženije i trajne. Redovitom njegom hidratantnim kremama i uljima može se značajno ublažiti i prolongirati starenje kože,  ali ne i izbjeći.

U ovom neizbježnom procesu veliku ulogu igra hijaluronska kiselina (HA) koja u koži predstavlja dio mreže kolagenskih vlakana i elastina. Starenjem se njena razina smanjuje i koža polagano gubi svoju elastičnost i  mladenački tonus,  isprva lagano, pa sve progresivnije. Posljedice se obično pokazuju u obliku nepoželjnih bora na koži. Hijaluronske kiseline u preparativnoj kozmetici predstavljaju ultimatum prirodnom starenju kože, a iz Olivala kao proizvođača prirodne kozmetike, pristiže prvi prirodni Hijaluronski serum s uljem smilja. Sve sastavnice prirodnog su podrijetla  što ovom pripravku daje veliku prednost apsorpcije kroz bolju penetraciju i bioiskoristivost prirodnih molekula. Visoke koncentracije u formulaciji pridonose učinkovitosti seruma i djelovanje na više razina tako što poboljšava međustanične veze u dermisu i epidermisu, regulira hidratizaciju kože, pojačava njen tonus i potiče sintezu kolagena.

Glavni aktivni sastojak seruma je hijaluronska kiselina koja  djeluje tako da popunjava međustanični prostor, veže na sebe vodu i na taj način zateže i hidratizira opuštenu kožu lagano popunjavajući nastale bore, a izvrsno izbalansirana kombinacija velikih i malih molekula daju mu  dvostruku vrijednost. Efekt brzog „brisanja“ bora vidljiv je već nakon 5 minuta od nanošenja zahvaljujući velikim molekulama, dok  su za dugotrajne anti-age rezultate  i dublju penetraciju zaslužne male molekule HA. Ubraja se u najpoznatije filere bora.

Snažno antioksidacijsko djelovanje ima beta-glukan koji će u ovoj formulaciji ublažiti i usporiti proces starenja kože, pogotovo posljedice fotostarenja i oksidacije.

Ulje smilja dodatno pojačava  anti-age  učinak,  blagotvorno revitalizira  i regenerira kožu izloženu vanjskom i unutarnjem stresu.

Sadržani proteini  ječma koži daju mekoću i povećavaju njenu elastičnost, a šećerni polimeri popunjavaju bore pojačavaju djelovanje hijalurona.

Hijaluronski serum s uljem smilja nanosi na očišćenu kožu lica ujutro i navečer, najbolje nekoliko minuta prije nanošenja kreme ili ulja. Dobra je priprema kože i podloga za dnevnu ili noćnu kremu. Kada ga  jednom isprobate i na koži uočite blagu zategnutost i osjetite snažan  efekt „peglanja bora“ vidljiv  već nakon 5 minuta, a redovnim korištenjem i   dugotrajne anti-age rezultate,  ovaj inovativan Olivalov proizvod bi mogao postati dio vaše rutinske njege.

Olival Hijaluronski serum s uljem smilja možete pronaći po cijeni od 149,90 kn u DM-u, BIPI, NAMI i bolje opskrbljenim parfumerijama.

www.olival.hr

facebook Olival Cosmetics

instagram olival_cosmetics