Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Isprobali smo za vas > Testirali smo: LELO HEX – potpuni preokret u svijetu kondoma

Testirali smo: LELO HEX – potpuni preokret u svijetu kondoma

  • LELO HEX kondom

Izvor fotografije: Trudnoca.hr,Press

Većina ljudi, bez obzira na godine, poprilično je sramežljiva kada je u pitanju kupovina zaštite. Istraživanja HUHIV-a pokazala su da u Hrvatskoj podjednako kupuju kondome i žene i muškarci, no žene to uglavnom čine samo u slučajevima kada partneri ne žele kupovati kondome. No, u većoj mjeri se ovom vrstom zaštite koristi mlađa populacija kojoj je osim neželjene trudnoće cilj zaštititi se i od spolnih bolesti.

Većina osoba u stabilnim vezama ili brakovima počinje tražiti alternativu ovom načinu kontracepcije s opravdanjem da „to nije to“. Klasični kondomi često umanjuju užitak i potpuno je razumljivo zašto zrela populacija koja zna što voli i želi izbjeći takvu zaštitu.

Nastavite čitati članak niže...

No, sada postoji i nešto drugačije, a to je LELO HEX kondom.

Mi smo odlučili napraviti detaljnu recenziju među našim parovima budući da je ovaj revolucionarni prezervativ stigao i u Hrvatsku.

LELO HEX kondom

Kako svi mi sramežljivo samo provirimo na policu s kondomima prilikom kupovine namirnica za kućanstvo i ubacimo na dno košarice prvo što nam dođe pod ruku, možda vam je promakla ova novost u svijetu kondoma koju ćete na policama prepoznati po jednostavnom i elegantnom bijelom pakiranju. A najbolje se tek krije unutra. Nakon izuma kondoma od lateksa prije više od 70 godina, ovo se bez pretjerivanja može nazvati prvom velikom prekretnicom u izradi lateks kondoma otkad su izumljeni.

Žene često zbog nuspojava, ali i same činjenice da hormonska kontracepcija bitno utječe na organizam žele koristiti nešto jednostavnije. Posebno je to slučaj nakon poroda i tijekom perioda dojenja kada su upravo kondomi najpraktičniji način zaštite.

Struktura

Naime, LELO HEX kondomi imaju potpuno drugačiju strukturu od svih kondoma na koje smo naviknuti, pa je i sam doživljaj neusporediv. Zahvaljujući strukturi šesterokuta (a na svakom kondomu ih se nalazi čak 350), bez obzira na ultra tanak sloj lateksa, s povećanjem užitka nije smanjena i sigurnost.
struktura LELO HEX kondoma
Ovi kondomi doista su toliko tanki da ih gotovo nećete ni osjetiti, a dobar je osjećaj i pritom biti svjestan da nisu ništa manje sigurni. Upravo spomenuta struktura omogućava kvalitetnije prijanjanje i ujedno smanjuje mogućnost ispadanja prilikom odnosa.

Pakiranje

LELO, brend inače poznat diljem svijeta po svojim visokokvalitetnim igračkama za odrasle, je i u slučaju LELO HEX-a zadržao svoj klasičan, jednostavan i elegantan dizajn.

LELO HEX dolaze u pakiranju od 3  i 12 komada, u čvrstoj kutiji, zajedno s uputstvima.

pakiranje LELO HEX kondoma

Bijela kutija s elegantnim crnim slovima kao da odaju dozu luksuza već na prvi pogled i već i sam prvi dojam je potpuno drugačiji nego pogled na bilo koje druge kondome.

Zaboravite na otvaranje zubima, trganje noktiju, ovi kondomi se otvaraju jednostavno i bez muke.

Kondomi u pakiranju od 3 komada spojeni su u lanac, baš kao što smo to viđali u američkim filmovima.

LELO HEX kondom

U pakiranju od 12 kondoma pronaći ćete 6 „listova“ po 2 kondoma. Unutarnja folija vrlo je čvrsta, čak i pomalo puderasta na dodir zbog mat efekta.

LELO HEX kondom

Razvoj

Činjenica da su stručnjaci na razvoju ovog proizvoda radili čak sedam godina, jasno vam daje do znanja koliko je truda uloženo kako bi bili savršeni.

Istraživanja tijekom razvoja dovela su do glavnog razloga zašto ljudi ne vole koristiti kondome, a to nije ni nelagoda ili cijena kod kupovine, ni materijali od kojih su izrađeni, već osjećaj prilikom odnosa koji je s kondomom bitno drugačiji. I samim time postalo je jasno- ako žele srušiti predrasude o kondomima LELO HEX ekipa je morala započeti promjenom samog kondoma. Na kraju su došli do otkrića kako su linije šesterokuta dovoljno lagane, fleksibilne, a ujedno i dovoljno snažne da kondom bude vrlo sigurna zaštita. Iako je ovo jedan od najtanjih lateks kondoma na svijetu, upravo šesterokuti čine kondom izuzetno izdržljivima.

Recenzija

Kako bi recenzija bila što korisnija, smatrali smo da je vrlo važno da LELO HEX isproba što više parova. Od onih koji nemaju djecu i redovito koriste upravo kondome kao način kontracepcije, preko žena koje su rodile i zbog dojenja ne žele koristiti nikakve hormonalne kontraceptive, do parova koji imaju već odraslu djecu i korištenje kondoma za njih je prava gnjavaža. Donosimo njihove doživljaje:

„Nakon jednostavnog otvaranja ugodno smo se iznenadili kako je kondom lagano „odmotan“, pa nema nedoumica na koju stanu ga treba okrenuti.“

„Već na prvi dodir osjeti se znatna razlika u debljini samog kondoma i zapravo nemate osjećaj da u rukama držite kondom, već izrazito tanku i nježnu opnu.“

„Iako na prvi pogled izgleda baš kao svaki drugi kondom, no kada se bolje zagledate uočit ćete heksagon strukturu koja izgleda doista zanimljivo.“

„Doživljaj prilikom odnosa doista se ne može mjeriti sa bilo kojim drugim kondomom. Ovo je kao da kondoma uopće nema. Nevjerojatno!“

„Iako inače ne koristimo kondome, očekivali smo veliko razočaranje kada se prisjetimo kako je to raditi s kondomom, uz šuškanje, teškoće pri otvaranju i previše petljanja. A HEX zapravo sve nekako čini još ugodnijim.“

„Ne odaje dojam „gumenastog“, kao što je to kod drugih kondoma.“

„Doista smo ugodno iznenađeni i jedina zamjerka ide samoj vanjskoj kutiji koja bi se mogla i malo praktičnije izvesti.“

Iako razmotan HEX izgleda doista predugačko, svi parovi su potvrdili kako je veličina baš savršena, čime je dokazana činjenica da se zbog strukture šesterokuta odlično prilagođavaju svakoj veličini i obliku i odlično prijanjaju uz kožu.

Potvrdu kvaliteti LELO je za svoje HEX kondome dobio i u obliku prestižne nagrade iF Design u kategoriji Medicine i zdravlja za 2017, a nedavno i A’Design nagradu za kvalitetu i inovaciju. Ovo je najstarija nezavisna dizajnerska organizacija u Njemačkoj i dobiti njihovu nagradu, svakako je velika čast.

Što se tiče pakiranja, možda je samo malo nezgodno ponovno zatvoriti kutiju nakon što je jednom otvorena, no kako su kondomi spojeni, to sprječava njihovo ispadanje.

Prosjek ocjena koje su naši parovi dali LELO HEX-u zapravo je vrlo dobar. Svi su dali odličnu ocjenu kvaliteti, izdržljivosti i načinu na koji prijanja na kožu, dok su jedine zamjerke usmjerene upravo na ponovno zatvaranje kutijice i cijenu.

LELO HEX dolazi u pakiranju od 3 i 12 komada i dostupni su u dm i Mueller trgovinama, a ako više preferirate online kupovinu– vaš primjerak vam stiže uz diskretnu dostavu.

Jeste li vi isprobali HEX kondome?