Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Aktualnosti > Uključi se i ti:Vratimo osmijeh na lica malih boraca s Odjela onkologije na Rebru!

Uključi se i ti:Vratimo osmijeh na lica malih boraca s Odjela onkologije na Rebru!

Izvor fotografije: Facebook

Dubrovkinja Iva Funtek koja živi u Đurđevcu pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem pomoći oboljeloj djeci u KBC-u Rebro.

Zašto baš Rebro?

Upravo na Odjelu onkologije na Rebru svoje je brojne i nažalost posljednje dane, provela Lucija. Upravo Lucija, ova divna djevojčica s naslovne fotografije je inspiracija za ovu hvale vrijednu inicijativu. Kako kaže gospođa Iva, Lucija kroz svaku donaciju “živi”!

Kako je saznala od roditelja djece koje dane provode na Odjelu onkologije i objavila na svom Facebook profilu, djeca koja se nalaze na odjelu onkologije imaju tek jedan televizor i poneku igračku koje im služe za razonodu. Iva je tada došla na ideju da se prikupe sredstva za PlayStation i karaoke set kako bi se djecu barem malo razveselilo i kako bi im dani u bolnici protekli u što ljepšoj atmosferi, koliko je to moguće.

Nastavite čitati članak niže...

„Dugo sam razmišljala hoću li ovo napisati, no osjećaji su prevladali. Svi smo se ovaj mjesec istrošili, odradili puno donacija i hvala vam na tome, ali na red je došla jedna posebna akcija jer me veže za jednu posebnu osobu koja nažalost više nije s nama. Ona je svoje najljepše dane života provodila na onkologiji KBC-a Rebro. David, Lorena,Lucija, Mio, puno je mojih malih prijatelja, neki su anđeli na zemlji, a neki nas čuvaju odozgo. Imam ogromnu molbu za vas. U kontaktu sam s mamama kojima su dječica ležala na odjelu i čula sam što im nedostaje. Imaju tek jedan televizor i poneku igračku. Planiram da im kupimo jedan karaoke set i PlayStation kako bismo ih uveselili,“ objavila je Dubrovkinja na svom Facebook profilu te naglasila kako je svaka kuna dobrodošla.

Kako je vrijeme prolazilo, na Ivinu objavu javljalo se sve više ljudi. Dok su neki odlučili donirati igračku, televizor, crtiće, drugi su svojim rukotvorinama odlučili uljepšati zidove Odjela onkologije! Također, mnogi su odlučili pomoći upravo novčano, što dokazuje i sve veći iznos novca iz sata u sat, o kojem gospođa Iva redovito izvještava na svom profilu.

Kako je u stalnom kontaktu s djelatnicima Odjela onkologije, sigurni smo da će sav prikupljen novac biti najbolje moguće iskorišten.

Svatko tko je makar jedan dan proveo o bolničkom krevetu zna koliko je teško biti okružen pustim hodnicima i hladnim zidovima. Ovi mališani, nažalost, nerijetko na odjelu provode i tjedne i mjesece, čime ovo postaje njihov drugi dom. Uljepšajmo im i olakšajmo dane do što skorijeg povratka kući!

Svi koji žele sudjelovati i olakšati mališanima bolničke dane, mogu se obratiti gospođi Ivi Funtek putem Facebooka.