Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Aktualnosti > Ususret danu sindroma Down: Kako me ti vidiš?

Ususret danu sindroma Down: Kako me ti vidiš?

21. ožujka obilježava se Međunarodni dan Down sindroma. Talijanska organizacija koja se zalaže za što bolji život osoba sa sindromom Down, CoorDown, povodom ovog međunarodnog dana na svom YouTube kanalu iz godine u godinu oduševljava predivnim videićima za podizanje svjesnosti o ovom genetskom poremećaju.

Ljude se želi podsjetiti da su i osobe s Down sindromom, bez obzira na svoj kromosom viška, osobe koje znaju voljeti, učiti, raditi i uz pravilno terapiju i trud biti potpuno samostalne osobe jednog dana.

Nastavite čitati članak niže...

Kromosomčić viška nije razlog za diskriminaciju!

U ovogodišnjoj kampanji sudjelovala je i poznata glumica Olivia Wilde. Video prikazuje kako izgledaju snovi, nade i izazovi koji su stavljeni pred nju, dok se iza Olivijinog lica prije glas Anne Rose Rubright, devetnaestogodišnjakinje s Down sindromom. Na kraju videa se upravo ona pojavljuje kao glavni lik spota upitavši gledatelja: Kako me ti vidiš?

Anna Rose je pravi primjer kako Down sindrom nije prepreka ka uspjehu, uz redovni studij u New Jerseyu i posao, ona se i usporedno bavi sportom.

Stanimo na kraj stereotipima, to je najbolji početak za ljepše živote svih nas, bez obzira na broj kromosoma koji skrivamo ispod kože!

Povodom Međunarodnog dana Down sindroma ne zaboravite odjenuti različite, što šarenije, čarapice!