Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Aktualnosti > Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Izvor fotografije: Shutterstock/Trudnoca.hr

Danas, 15. veljače, Međunarodni je dan djece oboljele i liječene od malignih bolesti.

Dok bi djetinjstvo trebalo biti najljepši period života, ovoj djeci je dan vrlo težak zadatak, borba protiv malignih bolesti. Broj oboljele djece iz godine u godinu raste, a svake godine kod više od 250 tisuća djece i adolescenata mlađih od 20 godina bude dijagnosticiran rak. Nažalost, 90 tisuća ne uspije pobijedili ovu bolest. Velik broj oboljele djece ne doživi donošenje točne dijagnoze, naravno najviše u nerazvijenim zemljama. Velikom postotku djece u svijetu nisu na raspolaganju lijekovi i terapije te zdravstvene usluge kakve svako dijete zaslužuje.

Nastavite čitati članak niže...

Međunarodno udruženje za borbu protiv malignih bolesti kod djece pokušava postići da svako dijete, gdje god u svijetu se nalazilo, dobije kvalitetnu skrb i pravo na pravovremeno liječenje. Njihovom borbom zdravlje djece i borba protiv malignih bolesti zauzima sve važnije mjesto u svijetu.

Udruženje je osnovano 1994. godine i do sada je najveća organizacija koja pokušava povećati svijest i biti podrška svoj djeci i obiteljima oboljelih od malignih bolesti. Unutar ove organizacije nalazi se 181 udruga u 90 zemalja na 5 kontinenata.

U Hrvatskoj se već godinama za djecu i obitelji djece oboljelih od malignih bolesti brine Udruga Krijesnica. Djelatnici Krijesnice pokušavaju pružiti što bolju podršku i oboljeloj djeci i njihovim roditeljima, osiguravaju smještaj obiteljima koji dolaze iz udaljenih mjesta na liječenje u Zagreb, pružanje tehničke podrške, osiguravanje različitih pogodnosti na koji roditelji imaju pravo, besplatni prijevodi stručne dokumentacije i sve što djeci i roditeljima zatreba.

Kako bismo svi zajedno pomogli radu Udruge Krijesnica i olakšali život oboljeloj djeci i njihovim obiteljima, možete se uključiti volonterskim radom ili donirati ovdje!

I istaknite zlatnu vrpcu na svojoj odjeći, simbol solidarnosti i borbe protiv raka u dječjoj dobi.

Želite još nekako pomoći?

Možete pomoći radu Kose ljubavi koja je pokrenula divan projekt za izradu vlasulja upravo oboljeloj djeci. Dobro će im doći i koji novčić kako bi od pregršt donirane kose stvorili vlasulje namijenjene djeci.

Isprika više nema, danas je idealan dan za početi pomagati djeci!