Trudnoća.hr > Zanimljivosti > Aktualnosti > Idealni darovi za bebin prvi Božić

Idealni darovi za bebin prvi Božić

Izvor fotografije: Shutterstock

Božić samo što nije stigao, tako da je vremena za kupovinu sve manje.

Prilikom odabira nemojte zaboraviti na smisao blagdanskog duga i već od najmanjih nogu budite dobar primjer svojim mališanima.

Iako vam se sve te svjetleće igračke čine kao neophodne, za prvi Božić ipak pokušajte više pažnje posvetiti odabiru darova koji će cijeloj obitelji ostati jedna divna uspomena.

Donosimo vam nekoliko ideja za najbolje uspomene na prvi Božić:

  1. Božićno odijelce ili pidžamica

Odijelce s natpisom „Moj prvi Božić“ ili kompletić malenog vilenjaka ili Djeda Božićnjaka osim što će vam na Božićno jutro izmamiti najveći i najiskreniji osmijeh, raspametit će i sve ostale ukućane. Osim toga, imat ćete prekrasnu kulisu za obiteljske fotografije iz snova, koje su također divna uspomena.

  1. Personalizirana kuglica za bor

Kuglica za bor s ugraviranim djetetovim imenom ili djetetovom slikom nešto je što možete izraditi i sami. Sve što vam treba je prozirna kugla koju je moguće otvoriti i unutra dodati umjetni snijeg, šljokice i djetetovu sliku ili pak markerom ukrasiti jednobojnu kuglicu. Otisak djeteove ručice također je odličan izbor za originalnu i jeftinu uspomenu, a sve što vam je potrebno jest kuglica i tempere!

Tradicija izrade personaliziranih kuglica u kojoj sudjeluje cijela obitelj djeci će kada odrastu biti mnogo ljepša uspomena od igračke koje se nedugo nakon Božića više neće ni sjećati.

Prilikom odabira nemojte zaboraviti na smisao blagdanskog duga i već od najmanjih nogu budite dobar primjer svojim mališanima.

  1. Personalizirana čarapica za darove

Ako vam se sviđaju obješene čarapice na kaminu koje čekaju Djeda Božičnjaka, izradite personalizirane za sve članove obitelji. Iako ih je moguće naručiti, možete se i baciti u izradu vlastitih i tako uključiti sve članove obitelji.

  1. Vlastita slikovnica

Osim prisjećanja na sve divne trenutke, pisanjem vlastite priče i crtanjem vlastite slikovnice svi članovi obitelji mogu biti uključeni u stvaranje ove divne uspomene.

Ako se odlučite na izradu poklona „sa dušom“, ne morate strahovati da će dijete ostati bez igračaka i sličnih darova. Bake i dede će ionako dostaviti i previše darova koje će kod njih ostaviti Djedica, zar ne?