Trudnoća.hr > Vrtić > Zabava i igre > Kreativne rođendanske ideje za vaše dijete

Kreativne rođendanske ideje za vaše dijete

Stvar koja je na dječjim rođendanskim proslavama važnija od svega je svakako zabava. Ovisno o uzrastu djece potrebno je isplanirati prikladne igre, ples i ostale aktivnosti.

Malena kino predstava nešto je što će oduševiti sve prisutne. Pustite neki noviji crtani film, sobu zamračite, a kino sjedala zamijenite jastucima posloženima po podu. Djeci naravno poslužite kokice i sokove.

Napravite malenu kuglanu u svom stanu. Biti će dovoljno nekoliko praznih plastičnih boca i jedna loptica. Ovisno o dobi djece, ako su malena neka boce ostanu praznu, ukoliko su djeca veća napunite boce vodom do pola. Loptica neka bude spužvasta kako bi se smanjila opasnost da se nešto u stanu od udarca razbije.

Pogađanje pojma također će zainteresirati djecu. Za ovu igru potrebna je jedna odrasla osoba koja će zamisliti pojam, životinju, stvar, osobu ili biljku i djeca moraju pogađati o čemu se radi. Također, možete djeci zadati jedan pojam i svako dijete mora reći jednu rečenicu o istom. Započnite sa životinjom sa kojom se djeca susreću često te će igra duže trajati.

Nastavite čitati članak niže...

Kako bi rođendan bio što šareniji na stol stavite papirnati jednokratni stolnjak  i 2 čaše sa bojicama, tako da djeca mogu crtati i dok čekaju hranu za stolom.

Nošenje loptice na žlici. Ukoliko nemate dovoljno loptica, uvijek može poslužiti neko voće poput šljiva ili slično. U ovoj igri dijete mora lopticu donijeti od točke A do točke B bez da mu ispadne u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko imate dovoljno prostora u stanu ili vam vrijeme dopušta proslavu u prirodu izrada šatora od nekoliko štapova i plahte bit će prava avantura za mališane.

Djevojčice će biti oduševljene idejom izrade nakita. Sve što vam je dovoljno za ovu radionicu je papir u boji ili šarene perlice i škare i ljepilo. Odlično će se zabaviti i ponijeti nakit kući.

Ukoliko vaše dijete voli crtati omogućite cijelom društvancu pravu malu radionicu. Ukoliko je proslava u zatvorenom neka crtaju drvenim bojicama ili flomasterima, no ako imate mogućnost proslavu preseliti u prirodu osigurajte svakom djetetu po jedno platno i vodene bojice ili tempere. Kako bi rođendan bio što šareniji na stol stavite papirnati jednokratni stolnjak  i 2 čaše sa bojicama, tako da djeca mogu crtati i dok čekaju hranu za stolom.