Trudnoća.hr > Vrtić > Zabava i igre > Kreativne ideje za boravak u zatvorenom

Kreativne ideje za boravak u zatvorenom

Boravak u prirodi svakako ne treba izbjegavati, no iskoristite ga u jutarnjim ili večernjim satima.

Kako za zimske tako, tako i za vrijeme visokih temperatura kad nije mudro izlaziti iz kuće preko dana dobro će vam doći neke ideje kako zanimljivo iskoristiti vrijeme provedeno u kući.

Boravak u prirodi svakako ne treba izbjegavati, no iskoristite ga u jutarnjim ili večernjim satima.

Kako boravak u kući djeci ne bi bio dosadan, morat ćete staviti na pravi test vašu kreativnost.

Lopta ili zvečka

Čak i ako raspolažete sa vrlo malenim prostorom, vaše dijete se može u stanu ili kući igrati loptom. Naravno, neka to bude mekana plišana ili spužvasta loptica, osobito kada su bebe u pitanju. Ovu vrstu igračke možete izraziti i sami. Kako? Pročitajte ovdje.

Prilikom dodavanja sjednite na pod preko puta djeteta, budite dovoljno blizu da možete uloviti lopticu ukoliko krene u pogrešnom smjeru.

Zvečke također možete izraditi sami. Pritom vodite računa o materijalima i pobrinite se da se sadržaj zvečke ne može prosuti.

Makete

Uvijek vam se činilo da je izraditi maketu izrazito zahtjevan posao? Možda niste bili u pravu. Oboružajte se kutijicama različitih veličina, čepovima i rolama potrošenih papirnatih ručnika i toaletnog papira.

Gradnja tada može započeti, ovisno o željama djeteta možete raditi lutke, gradove ili robote.

Kako boravak u kući djeci ne bi bio dosadan, morat ćete staviti na pravi test vašu kreativnost.

Lutke ili životinje

Iako je izrada prave lutke ili plišane životinje poprilično zahtjevan posao, vaše dijete će zasigurno biti jednako oduševljeno i vrlo jednostavnim likovima iz crtića koji će se taj tren pretvoriti u lutku za ruku kada na staru čarapu ili kuhaču zalijepite gumbiće, mašnice i odjeću i igra može započeti.

Slikovnica

Da li vam je ikada palo na pamet sa djetetom izraditi vlastitu slikovnicu?

Iz reklamnih kataloga možete izrezivati namještaj i likove, osmislite originalnu priču i izradite sa djetetom unikatnu slikovnicu. Budite sigurni da će ju dijete uvijek rado pokazivati prijateljima!