Trudnoća.hr > Trudnoća > Trudna i lijepa > Termin poroda je prošao:Mogu li se hranom doista izazvati trudovi?

Termin poroda je prošao:Mogu li se hranom doista izazvati trudovi?

Izvor fotografije: Shutterstock

Kako se bliži planirani datum poroda trudnice postaju sve više nestrpljive. Osim želje da što prije upoznaju bebicu, razlozi se kriju i u bolnim leđima, nedostatku sna i činjenici da je doista nemoguće normalno funkcionirali s velikim trbuhom u kombinaciji sa nepretanim umorom.

No, što je tek s trudnicama koje prenesu bebu? Termin je prošao, a bebici se baš ne žuri van?

Osim neprestane zvonjave telefona znatiželjnika koji ispituju hoće li bebica uskoro, svaki dan sve već spomenute tegobe čine pravom vječnošću.

Kada se kraj trudnoće približi (pogotovo u ljetnim mjesecima) , trudnice posežu za svim raspoloživim sredstvima kako bi pokušale nagovoriti bebicu da požuri!

Upravo tako se u trudničkim krugovima proslavio jedan lanac restorana iz New Yorka. Naime, jedna pizza iz njihove ponude postala je poznata kao „izazivačica trudova“ nakon što je sve više žena doista na vlastitoj koži doživjelo da su nakon konzumacije završile u rodilištu, priča o njima se brzo proširila svijetom.

No, iako bi to bilo divno, u Hawthorne’s New York Pizza & Bar-u ipak nemaju magični sastojak koji će izazvati trudove, već se tajna krije u Buffalo pizzi koja se sastoji od piletine i ljutog umaka. Kako začinjena hrana doista može potaknuti trudove, uspjeh ove pizze u izazivanju trudova zasigurno je u upravo u spomenutom ljutom umaku.

U svakom slučaju, za iskušati ovu taktiku, nećete morati do New Yorka, dovoljno je pokušati dodavanjem ljutine u vaš današnji ručak!