Trudnoća.hr > Trudnoća > Trudna i lijepa > Kako spriječiti pojavu strija u trudnoći?

Kako spriječiti pojavu strija u trudnoći?

Nije nikakvo čudo činjenica da ćete se u trudnoći udebljati, zapravo se i morate udebljati.
Nažalost nema načina kako predvidjeti tko će dobiti strije, a tko neće. Međutim, genetika igra ulogu u tome tko bi ih mogao dobiti, jer djeca nasljeđuju i kvalitetu kože od roditelja.

Strije su ožiljci na koži, rezultat oštećenja u kolagenu i elastičnom tkivu kože.

Kako spriječiti pojavu strija?

Ulja,krema i piling kože

U trudnoći je jako bitna njega kože ,bitno je da ste uporni oko mazanja kože. Svaki dan kožu trebate mazati ujutro krema protiv strija a navečer bademovo ili ulje od jojobe.Piling kože trebate raditi svakih 14 dana kako bi se mrtve stanice maknule sa kože i koža otvorila za svakodnevni unos aktivnih hidratantnih sastojaka.

Svaki dan kožu trebate mazati ujutro krema protiv strija a navečer bademovo ili ulje od jojobe.

Hidratacija

Umjesto da se samo oslanjate na njegu  za hidratiziranje kože, više koristi za kožu i strije će imati pijenje dovoljno vode. Hidratizirana koža ima manje šanse pojave strija.

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana je još jedan način na koji se možete obraniti od strija. Vitamin C i A su vrlo bitni samo se pobrinite da ih dovoljno unosite vašom uobičajenom prehranom.

Tretman za vrijeme trudnoće New mum

Idealan tretman za trudnice za dubinsko hranjenje kože specijalnim uljem protiv strija. Tretman uključuje piling cijelog tijela i specijalnu masažu za trudnice.

Piling kože trebate raditi svakih 14 dana kako bi se mrtve stanice maknule sa kože i koža otvorila za svakodnevni unos aktivnih hidratantnih sastojaka.

Tretmani nakon poroda

Ako dobijete strije, imajte na umu da one nikada neće u potpunosti nestati. One će samo izblijediti. Postoje neki tretmani kojima se kozmetički i kirurški one mogu tretirati, ali ništa nije “100 posto”. Dermapen,messoderma, kemijski piling,tretmani laserom i intradermom mogu umanjiti vidljivost strija.

Najbolja opcija od navedenog su tretmani dermapenom,messodermom i  intradermom  jer oni u stvari pomažu obnoviti oštećeni elastin i kolagen.

rsz_bozica_logo

Martina Pužar Zebić, dip. oec. kozmetolog

Beauty centar Božica