Trudnoća.hr > Obitelj > Zabava > Ispovijest dječaka: Ovako izgleda život uz brata s autizmom

Ispovijest dječaka: Ovako izgleda život uz brata s autizmom

Autizam je neurobiološki razvojni poremećaj u mozgu i skriva mnogo toga neistraženog. Ovisi od djeteta do djeteta kako će se manifestirati i koliko jako, no neka obilježja su zajednička većini djece s autizmom. Najčešće je to otežana komunikacija s okolinom. Dijete s autizmom mnogo toga percipira drugačije, sve shvaća doslovno, ali i neke nama sasvim uobičajene situacije, dijete s autizmom mogu povrijediti. Nema tu klasične igre, djeca s autizmom češće imaju napadaje bijesa i drugačije doživljavaju okolinu.

Mnogo je tu znakova koje ne treba pokušati liječiti, već naučiti razumjeti kako biste imali što bolje odnos s djetetom. Tek tada mu možete olakšati život i pomoći da napreduje. Potrebno je mnogo truda, no dječak s autizmom iz videa pravi je dokaz kako nikada ne treba odustati.

Nastavite čitati članak niže...

Spencerovi roditelji su ga upozorili kada je Mitchel imao osam godina, da će vjerojatno i ostati na toj razini zauvijek, on je srušio sve predrasude i nastavio se razvijati i napredovati. Koristi se računalom, pjeva, pleše, surfa!

Vjera u brata sigurno je u tome pomogla.

Primijetit ćete kako se ovaj dječak s autizmom smije i veselo igra i trči sa svojim bratom, što je potpuno rušenje svi predrasuda o autizmu u jednom kratkom videu.

Iako je ponekad teško i frustrirajuće imati starijeg brata s autizmom s kojim nikada nećeš moći pričati o djevojkama i alkoholu, Spencer ipak priznaje kako je doista posebno.

Kada kaže da je Mitchel poseban, pritom ne misli poseban zbog autizma, već zato što je doista jedinstven. Ima tu čarobnu sposobnost da sve oko sebe učini sretnima.

Uživajte u ovom dirljivom videu!