Trudnoća.hr > Obitelj > Tatin kutak > Savršen tata

Savršen tata

Uvijek pri ruci imajte sve važne telefonske brojeve koji bi vam mogli zatrebati.

Iako je mnogo  knjiga napisanih upravo na ovu temu, najveća tajna uspjeha da budete savršen tata krije se upravo u vama. Potrebno je svakodnevno ulagati mnogo vremena i truda kako bi vaša obitelj bila sretna.

Bez obzira na neispavanost, stres, neprestano zvonjenje mobitela i česte posjetitelje kada beba stigne kući, imajte na umu da je vrlo bitno ostati hladne glave. Pravo je vrijeme da i sebe i partnericu podsjetite kako je ipak ona odradila najteži dio, pa je vrijeme da joj sada i pomognete.

Uvijek pri ruci imajte sve važne telefonske brojeve koji bi vam mogli zatrebati. Brojevi od roditelja, patronažne sestre i  liječnika. Koliko god se smiješnim činilo da brojeve koje znate napamet trebate imati zabilježene pri ruci, u panici ili strci lako se može dogoditi da ih zaboravite.

Nastavite čitati članak niže...

Iako je mnogo  knjiga napisanih upravo na ovu temu, najveća tajna uspjeha da budete savršen tata krije se upravo u vama.

Na vrijeme pripremite dovoljno sastojaka za pripremu brzih obroka. Osim što ćete tako moći partnericu iznenaditi nekim zdravim i brzim obrokom i njoj ćete olakšati. Ukoliko pronađe vremena za kuhanje dok beba spava, sve će imati pri ruci.

Na vrijeme se upoznajte sa proizvodima za njegu beba. U najbližem dućanu pogledajte ponudu dječje kozmetike, pelena i vlažnih maramica. Tako ćete, ukoliko vam kod kuće ponestane odmah znati gdje možete kupiti.

Omogućite partnerici da si priušti malo vremena za sebe. Dok beba ne stekne svoj ritam spavanja i hranjenja mamama je i obično tuširanje pravi luksuz, tako da će partnerici pola sata za sebe biti pravi poklon. Također, pronađite vremena za izmasirati joj stopala i ramena i leđa koja znaju vrlo često boljeti zbog dojenja i čestog nošenja bebe. Također, ukoliko ste prisutni za vrijeme dojenja donesite partnerici neki napitak ili neki zdrav zalogaj prilikom dojenja.

Na vrijeme se upoznajte sa proizvodima za njegu beba. U najbližem dućanu pogledajte ponudu dječje kozmetike, pelena i vlažnih maramica. Tako ćete, ukoliko vam kod kuće ponestane odmah znati gdje možete kupiti.

Većina novopečenih mama ima problema sa manjkom samopouzdanja. Osim nakupljenih kilograma u trudnoći sada je tu i problem neispavanosti i nedovoljno vremena da se posvete sebi. Dajte joj do znanja da vam je i dalje prekrasna, bez obzira što je niste od poroda vidjeli našminkanu, uredne kose ili lijepo obučenu.

Pritom, dok se trudite biti što više uz partnericu i bebu, ne zaboravite i na sebe. Pronađite sat vremena za druženje sa prijateljima kako bi se maknuli iz svakodnevnog okruženja. Razgovarajte o stvarima nevezanim uz vaše svakodnevne aktivnosti. Kada se potom vratite kući još ćete više cijeniti trud koji ulaže vaša partnerica, a imat ćete energije za još više pomaganja.