Trudnoća.hr > Obitelj > Moja priča > Mamin dnevnik:Krv, znoj i suze

Mamin dnevnik:Krv, znoj i suze

Izvor fotografije: Shutterstock

Došao je i taj sa strepnjom iščekivani dan. Ostala sam sama sa svojom dvojicom fakina na punih 8 (osam!) sati.

Dadilja nam je otišla u turizam, i mi je potpuno razumijemo, pa uz nas si nikad ne bi mogla priuštiti tjedan dana na Tenerifima. Za uspomenu smo joj poklonili dijagnozu ptsp-a i doživotno prijateljstvo. Ima li još zainteresiranih?

Bilo je točno onako kako sam to, prevrćući se noć prije u krevetu zamišljala, a u kratkim crtama bi se moglo opisati onom poznatom: krv, znoj i suze.

Iako ste vjerojatno na prvu pomislili da je Mihael bio taj koji je krvario u jednom od brojnih Marinovih naleta nekim od nasumično odabranih kuhinjskih pomagala, varate se. Naime, Marin, u očaju i nevjerici sto mu se netko ne posvećuje svom svojom dušom i cijelim svojim tijelom (Acapulco!), duuuugačke periode Mihaelovog sisanja ispunjavao je plešući tango po mojim živcima penjanjem po svim njemu dostupnim površinama da bi okončao rekordno najblesavijim padom na čelo sa svojeg omiljenog crvenog automobila.

Nastavite čitati članak niže...

Mene je oblio hladan znoj, sto od tupog udarca njegovog čela od pod, što od spoznaje da je vrijeme za popodnevni spavanac. Obojici. Istovremeno. Dok ovo pišem, lijevom si rukom klešem spomenik na kojem stoji: Ana, mama heroj koja je na svojim rukama uspjela istodobno uspavati hiperaktivnog i ljubomornog todlera i petomjesečnu bebu. Možda je rođena s tim, ali ne biste vjerovali sto je čovjek u stanju napraviti iz goruće zelje za tih pišljivih pola sata mira.

Da se razumijemo, sve ovo nije prošlo bez abnormalne količine prolivenih suza, i mojih i njihovih. Njega dojiš, a ja sam umočio rukav u wc školjku? :plac: Mene dojiš, a on može gledati crtice? :plac: Njemu mijenjaš pelenu, a ja ga ne smijem udariti kuhačom? :plac: On place, idem i ja! :plac: Mogu li samo otić na wc u miru? :moj plac: itd.

Danas nas je tata iznenadio ranijim dolaskom kući i zatekao me kako s majicom u ruci naganjam golog golcatog Marina po stanu, dok Mihael u pozadini vrišti iz petnih žila. Dok smo se kidali od smijeha, kroz glavu mi je proletjela suluda misao da nikad bili tako sretni kao sad. Idem si to dodati na onaj spomenik.

Sve kolumne naše mame Ane pronađite ovdje!

Mamu Anu možete pratiti i na njezinom blogu.