Trudnoća.hr > Obitelj > Moj dom > Put do blistave kupaonice nikada nije bio jednostavniji

Put do blistave kupaonice nikada nije bio jednostavniji

Ne želite vikende provoditi u čišćenju? Postoji jedno poprilično jednostavno rješenje, a pokazat ćemo vam ga na primjeru kupaonice čije čišćenje je većini žena mrsko. Ako poslove rasporedite po danima za vikend će vas dočekati čist dom i pregršt slobodnog vremena. Prije svega je potrebno potaknuti ostale članove vaše obitelji da surađuju. Sve potrepštine koje ne koristite svakodnevno u kupaonici čuvajte u ukrasnim košarama ili ormariću kako ne bi bili vidljivi. Osim što će kupaonica odmah izgledali urednije i čišće, uštedjet ćete si mnogo vremena tijekom brisanja prašine.

1. Ogledalo

Ponedjeljak neku bude dan za čišćenje zrcala. Kada je ono čisto kupaonica odmah djeluje vedrije i svjetlije. Dovoljno će vam biti sredstvo za pranje prozora i papirnati ručnici. S čišćenjem ste gotovi za nekoliko minuta.

Nastavite čitati članak niže...

2. Umivaonik i slavina

Vlažne maramice za čišćenje neka uvijek budu pri ruci. Tako u nekoliko minuta možete očistiti umivaonik i slavinu i spriječiti nakupljanje tvrdokornog kamenca i mrlja od sapuna. Ako je zaprljanje veće, dobro će vam doći spužvica i sredstvo za uklanjanje kamenca. Sredstvo ostavite da djeluje nekoliko minuta i potom temeljito isperite krpicom i vrućom vodom koja će pomoći da se slavina i umivaonik u tren oka osuše. Utorak može biti dan za čišćenje umivaonika.

3. WC školjka

Srijedu iskoristite za ovaj vjerojatno najgori posao na svijetu. Sredstvo protiv kamenca ostavite da djeluje, a za to vrijeme krpom očistite wc školjku izvana i pod ispod nje. Potom očistite wc dasku i na kraju četkom dobro očistite wc školjku i temeljito isperite.

4. Pod

Četvrtkom izbacite prostirke na svjež zrak, dobro ih istresite i ako je vrijeme sunčano ostavite neko vrijeme na suncu. Usisavanjem ćete vrlo teško očistiti male tepihe, mnogo teže nego što ćete to postići kratkim istresanjem. Univerzalnim sredstvom temeljito prebrišite pod, a svaka dva tjedna u perilici rublja operite prostirke i tepihe.

5. Tuš kabina/ Kada

Petkom očistite kadu ili tuš kabinu, no pritom izbjegavajte abrazivna sredstva za čišćenje. Ako imate staklo na kadi ili tuš kabini mnogo lakše ćete ga očistiti sredstvom za uklanjanje kamenca nego običnim sredstvom za pranje stakala. Za sušenje većih staklenih površina dobro je koristiti gumicu za pranje prozora koja je u tren oka ukloniti svu vodu sa stakla i neće ostaviti neželjene tragove i tragove tkanine ako pokušate osušiti staklo krpom.

Vikend vam preostaje za uživanje!