Trudnoća.hr > Obitelj > Moj dom > Baby ulje-saveznik u vašem domu

Baby ulje-saveznik u vašem domu

Baby ulje jedna je od najpodcjenjenijih kućanskih potrepština. Mislite da služi samo za njegu bebine kože? Zapravo ima mnogo više funkcija u kojima će biti jednako učinkovita.

Masaža nakon kupanja, umirujući učinak na kožu, pružanje mekoće i hidratacije primarni su cilj baby ulja. No, za što ga sve možemo koristiti, donosimo vam danas:

Odbijanje komaraca

Divan puderast miris baby ulja komarci očito ne vole, pa je umjesto raznih sredstava koja mogu naštetiti bebi, mami, trudnici ili djeci ovo odlična alternativa. Čak i nakon uboda komarca pokušajte utrljati malo ulja za bebe i oteklina bi brzo trebala splasnuti.

Skidanje tvrdoglavog prstena

Niste mjesecima skidali prsten s ruke i sada je to postalo fizički nemoguće? Mnogo bolji izbor od „podmazivanja“ sapunom svakako je korištenje baby ulja. Dovoljno je malo protrljati prsten i kožu oko njega i vrlo lako ćete ga skinuti.

Nastavite čitati članak niže...

Jednostavan popravak patentnog zatvarača

Zatvarač na torbi, hlačama ili omiljenoj jakni ili čizmama je počeo zapinjati? Umjesto da se oprostite od omiljenog odjevnog predmeta, dovoljno je malo baby ulja staviti na prst i protrljati duž raskopčanog patentnog zatvarača s obje strane. Nekoliko puta otvorite i zatvorite patentni zatvarač i trebao bi raditi baš kao novi.

Uspješno se bori protiv ljepljivih nezgoda

S novog posuđa ste skinuli naljepnice i ostale su ružne ljepljive mrlje koje je uspijeva ukloniti čak niti perilica posuđa? Dovoljno je na vaticu ili krpicu staviti baby ulja i protrljati mjesto gdje ljepilo ostavilo svoj trag. Vrlo brzo će nestati.

No, nijedna ljepljiva nezgoda se ne može mjeriti s onom kada je žvakača guma nezgodom nađe zapetljana u vašoj (češće djetetovoj) kosi. Iako se vjerovalo da je drastično šišanje jedini način za izboriti se s ovom nezgodom, zapravo je mnogo jednostavnije. Trljajte baby uljem mjesto gdje se zaplela žvakača guma sve dok se ona ne počne odvajati od vlasi. Ako vam ne uspijeva, dodajte još ulja.

Uklanjanje šminke

Ulje namijenjeno nježnoj bebinoj koži sigurno će pristajati i vašem tenu. Baby ulje će skinuti svu šminku s vašeg lica, bez nadraživanja kože i sluznice, a ujedno i pružiti pravu eksploziju hranjivih tvari vašoj koži.

Uklanjanje mrlja od kamenca

Ne znate kako se riješiti kamenca s neravnih podloga? Najbolji primjer svakako je zavjesa od tuša. Umjesto sredstava za uklanjanje kamenca bolji izbor jer baby ulje jer će osim uklanjanja kamenca, spriječiti da se kamenac ponovno stvori jer će voda jednostavno kliziti sa zavjese.