Trudnoća.hr > Obitelj > Mamin kutak > Kako ostati smirena kada klinci luduju?

Kako ostati smirena kada klinci luduju?

Kada klinci dobiju inspiraciju za izluditi vas, a teško je ostati smiren, pokušajte s ovih nekoliko taktika koje će sačuvati vaše živce.

Odmaknite se

Ovo je vjerojatno najučinkovitija taktika. Kada budete na rubu živčanog sloma, jednostavno se odmaknite u drugu prostoriju i ostanite sami nekoliko minuta. Ishitrena reakcija neće umiriti vaše dijete. Djetetu tako nećete dati do znanja da vas je uspjelo isprovocirati, pa bi ponavljanje određene radnje moglo postati potpuno nezanimljivo.

Nastavite čitati članak niže...

Duboko disanje

Duboko disanje povećava dotok krvi do mozga i smiruje vas. Stoga je idealno za trenutke kada vas ukućani izluđuju.

Zamolite nekoga u obitelji da vam pomogne

Treba vam malo vremena koje bi posvetili samo sebi? Ako primjećujete da je obaveza previše i da je vjerojatnost da dočekate sat vremena za sebe vrlo mala, ne sramite se zatražiti pomoć. Netko od prijatelja ili obitelj neka pričuva dijete na sat-dva, a vama će to doći kao pravi mali godišnji odmor.

Vrijeme za čaj

Ne vjerujete da čajevi doista mogu umiriti? Imajte na umu da je važan dio ritual ispijanja čaja, a ne samo čaj. Topli napitak, vaša omiljena šalica, deka i omiljen kutak u vašem domu kada djeca utonu u san kombinacija su koja će vas umiriti.