Trudnoća.hr > Obitelj > Mamin kutak > Kako njegovati kožu lica ljeti?

Kako njegovati kožu lica ljeti?

Izvor fotografije: Shutterstock

Ljeti kožu lica treba posebno zaštiti radi utjecaja sunca. Koža lica je osjetljivija pošto je tanja i više izložena.

Preventivnom njegom sprječava se oštećenje stanica zbog svjetlosti, tj. prerano stvaranje bora.

Kreme bi ljeti morale biti laganije teksture, s pojačanom vlagom, kako bi se nadomjestila izgubljena ili smanjena vlaga zbog utjecaja sunca na kožu. Također treba koristiti kreme koje u sebi sadrže repair komplekse (za obnovu) koji su djelotvorna pomoć. Oni potiču sposobnost kože za vlastito obnavljanje te tako sprečavaju pojave starenja, kao posljedicu svjetlosti

Danas na tržištu postoji velik broj preparata za hidrataciju kože bilo vitaminsko-mineralnim tretmanima koje nude kozmetički saloni, ili upotrebom proizvoda za njegu lica i tijela koji sadrže minerale i hijaluronsku kiselinu.

Nastavite čitati članak niže...

Preventivnom njegom sprječava se oštećenje stanica zbog svjetlosti, tj. prerano stvaranje bora.

Hijaluronska kiselina je prisutna u našoj koži kao i drugim dijelovima našeg tijela. Oko 50% ljudske hijaluronske kiseline je smješteno duboko u dermisu i epidermisu kože i važna je za održavanje količine vode.

Dnevna njega SPF za lagano stresnu, suhu kožu je bogatija formulacija koja regulira ravnotežu masnoća i vlažnosti suhe kože. Svaka krema se nanosi ravnomjerno nakon jutarnjeg čišćenja i nježno umasira.

Noćna njega – Koža dobiva intenzivnu pomoć za vrijeme noćnog regeneracijskog procesa. Tonus i elastičnost lagano stresne kože su popravljeni, sadržaj masnoća i vlage je uravnotežen tijekom noćnog biološkog regenerativnog procesa.

Njega oko očiju -Osjetljive konture oka su posebno ranjive od UV zračenja. Uz ovu očnu njegu i njezinu visoku SPF 20 klasu, suhe linije i bore su smanjene. Elasticitet kože je uvećan. Nanesite ovu očnu njegu oko očiju nakon jutarnjeg i večernjeg kozmetičkog čišćenja i nježno umasirajte.

Make-up bi trebao biti laganiji i također s UV zaštitom.

Beauty centar Božica

rsz_bozica_logo