Trudnoća.hr > Obitelj > Mamin kutak > Hiperpigmentacija kože

Hiperpigmentacija kože

Neujednačena boja kože problem je s kojim se susrećemo tijekom cijele godine, ali najviše ga opažamo ljeti, a nastajanje tamnih mrlja pigmenta upravo je ljeti i najčešće zbog izloženosti kože suncu, koju ponekad ne možemo izbjeći. Veliki broj osoba ima hiperpigmentacije na koži i godinama ih pokušava ukloniti. Istina je, tamne mrlje na koži vrlo se teško odstranjuju. Iako su hidrokinon i retinoidi još uvijek najučinkovitija lokalna sredstva za uklanjanje hiperpigmentacija njihova primjena je često vezana uz iritaciju. Osim toga hidrokinon je u nekim zemljama Europe povučen iz uporabe. Stoga je jasno da postoji značajna potreba za pronalaskom novih neštetnih, a ipak djelotvornih supstancija.

Već su se od davnina različiti biljni pripravci pokazali učinkovitim kao depigmentirajuća sredstva. Kako ona često djeluju putem različiti mehanizama, nekad ih je uputno i kombinirati, jer mogu djelovati sinergistički. Unatoč brojnim mogućnostima, hiperpigmentacije su često i dalje terapijski problem, no najbolje ih je pokušati ukloniti neštetnim supstancijama. Osim zaštite proizvodima s UV filtrima i izbjegavanjem sunca, normalno i ujednačeno stvaranje tamnog pigmenta melanina, moguće je postići i pravilnom prehranom. Pomoći će namirnice bogate B vitaminima i betakarotenom. A ako do neželjene pigmentacija ipak dođe postoji rješenje.

Nastavite čitati članak niže...

Neujednačena boja kože problem je s kojim se susrećemo tijekom cijele godine, ali najviše ga opažamo ljeti, a nastajanje tamnih mrlja pigmenta upravo je ljeti i najčešće zbog izloženosti kože suncu, koju ponekad ne možemo izbjeći.

Jedan od učinkovitih tretmana protiv hiperpigmentaciju je mikrodermoabrazija s kristalima korunda to je idealan tretman za uklanjanje pigmentnih mrlja,ujednačavanje tena,čišćenje i hidratiziranje isušene kože,sitnih linija i bora,smanjuju se proširene pore i ožiljci od akna.

Hiperpigmentacija kože2

Ovisno o trenutnom stanju kože potrebno je napraviti 4 – 7 tretmana u kontinuitetu.Rezultati su odmah vidljivi i fascinantni posebno u kombinaciji sa oxicutanom kisikom koji sadrži A,C,E vitamine, matične stanice, hijaluronsku kiselinu i peptide.

U svijetu kozmetike terapeutski kisik slovi kao jedan od najvažnijih elemenata u borbi protiv bora,umorna izgleda i nedostatka sjaja kože lica. Aparativnim tretmanom molekule kisika se unose u kožu u kombinacija s jakim koncentriranim sastojcima kao što su:

Hijaluronska kiselina koja ublažava bore i stimulira stvaranje novog kolagena i dubinski hidratizira kožu

A,C,E vitamini koji koži vraćaju mladenački izgled,osjećaj gipkoće i sprječavaju nastanak staračkih mrlja i smanjuju vidljive posljedice izlaganja suncu Matične stanice u kojima leži tajna mladenačke kože , jer su to stanice koje se mogu pretvoriti u bilo koju vrstu stanica ovisno o mjestu gdje se nalaze. Peptidi – koji fantastično djeluju na sve vrste bora
Tretmani kisikom djeluju odmah i kožu ostavljaju zategnutom,osvježenom i spremnom za borbu protiv agresivnih vanjskih utjecaja.Kisik je bitan nutrijent za kolagen i elastin stoga njegova veća prisutnost u stanicama kože ,potpomognuta esencijalnim mineralima i vitaminima,djeluje poput“daška svježeg zraka“za umornu kožu na kojoj se najviše vide rezultati stresa,dugotrajnog rada,starenja i neuredna načina života.

Tretman s velikom koncentracijom C-vitamina

Svakodnevno izlaganje suncu, smogu i stresu mogu uzrokovati preuranjeno starenje kože i stvaranje hiperpigmentacije.Tretman koži vraća prirodnu blistavost i štiti od slobodnih radikala pomoću visoke koncentracije C –Vit. Ova napredna, znanstvena tehnologija vitamina C daje iznimno dobre rezultate u osvježenju kože,izbjeljivanju mrljica te stimulira stvaranje kolagena.Ovaj tretman se sugerira kod umornih,beživotnih,hiperpigmentiranih ,dehidriranih i pušačkih koža.

Kemijski piling glikolna kiselina

Izgled kože nakon jedne kure znatno je poboljšan, blistava je i zategnuta, vraća joj se prirodna boja, ožiljci i mrlje puno su bljeđi. Voćne kiseline imaju višestruko i blagotvorno djelovanje na keratolitičko djelovanje, tj. pospješuju ljuštenje i odstranjivanje odumrlih stanica te stimuliraju obnavljanje i regeneraciju kože,dehidriranoj (isušenoj) koži vraćaju vlažnost i vitalnost, uklanjaju sitne površinske bore i smanjuju duboke, izbljeđuju pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni te kod masne i nečiste kože čiste i smanjuju proširene pore te dovode do općeg poboljšanja tena i smanjenja mogućnosti ponovnih upala.

Lasersko uklanjanje mrlja

Za odstranjivanje hiperpigmentacija koristi se laser nove generacije koji isijava pulsirajuću svjetlost širokog spektra, zbog čega prodire u različite slojeve kože. Uređaj se prisloni na mrlju i prema njezinoj veličini i dubini odredi se intenzitet svjetlosti. Nakon nekoliko dana počinje perutanje tretiranog mjesta, a kad se koža potpuno oljušti (s lica već za pet dana, a s ruku za dva tjedna), nestanu i pjegice. Katkad je dovoljan samo jedan tretman, a u većini slučajeva treba ga ponoviti dva ili tri puta. Postupak je bezbolan, traje oko pola sata, a cijene se kreću od 450 do 1500 kuna, ovisno o veličini tretiranog područja i o količini tamnih mrlja. Važno je reći da dva tjedna prije tretmana, kao i dva tjedna nakon njega, treba izbjegavati izlaganje suncu. Uz to, na pjegice je dobro nanijeti preparat za izbjeljivanje ili kremu sa zaštitnim faktorom.

Dermapen mikroiglice

Dermapen terapija mikroiglicama je savršeno rješenje koje doskače izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postižete svježiji izgled u svakoj prilici. Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka,pora,strija i mrlja.

Martina Pužar Zebić, dip. oec. kozmetolog

Beauty centar Božica

rsz_bozica_logo