Trudnoća.hr > Mama Drama > Tko je Mama Drama

Tko je Mama Drama

Izvor fotografije: Nevena Josipović

Fotografije: Nevena Josipović

Do 20-e sam samoj sebi govorila da se nikada neću udati, niti ću imati svoju obitelj. Mislila sam da ću živjeti nekim drugačijim tempom, baviti se samo sobom, i zapravo sam bila sebična.

Tada sam upoznala svog današnjem muža, i u cijelom vrtlogu života udala se. Tada se pojavio prvi plusić na testu za trudnoću. Sva sretna, u glavi imam stotinu pitanja. Otkud zapravo početi, što da očekujem, a tek porod!?

Moja trudnoća bila je mogla bih reći savršena. Niti sam imala mučnine, niti sam imala neke posebne želje. Pregledi su bili redoviti, sve pretrage uredne, mogu reći još jedna trudnica u nizu kojoj ide sve dobro.

Nastavite čitati članak niže...

Dogurali smo do 36og tjedna. To malo biće nije htjelo otkriti spol, ali nekako nisam ni htjela znati. Toliko sam bila uzbuđena da mi uopće nije bilo važno da li je curica ili dečko. Trebala sam doći na pregled u 38-mom tjednu trudnoće, ali je netko odlučio da ne bude tako.

 

Što je s mojom savršenom trudnoćom? Pa nikom se ne dešavaju takve stvari, ja sam jedina?!

 

Tog jutra, kada sam se probudila beba nije bila aktivna. Prvo sam pomislila da spava, pa sam pokušavala nekako laganim lupkanjem probuditi to malo čudo. Ali nije se dogodilo. Otišla sam u bolnicu. Čekajući da dođem na red, pojma nisam imala što će mi točno okrenuti život za 365°.

Došla sam kod doktora, opisujući svoje trenutno stanje, dok je on zabrinuto radio ultrazvuk. Njegova rečenica je bila kratka i jasna, bebi je stalo srce. U tom trenutku ne znajući kako da reagiram nisam mogla ni zaplakati, ostala sam bez riječi. Što je s mojom savršenom trudnoćom? Pa nikom se ne dešavaju takve stvari, ja sam jedina?!

Nisam više razmišljala. Emocija je bilo previše. Trebalo je proći i porod. Takav kakav je, prošao je brzo. Ne mogu reći bezbolan niti lagan, već naprotiv, težak, tih i neutješan.

Vratila sam se kući. Trebalo je vremena da sve prihvatim i da se pomirim sa situacijom. Nakon mjesec dana čekanja došli su nalazi s patologije. Nalazi koji su mi promijenili život i genetski nazovimo ga poremećaj koji će me pratiti cijeli život.

To je moja drama, drama koja je počela 2013 godine, stoga sam odlučila biti mama koja će 2016 godine roditi Jakova, dječaka smeđih očiju i crne kose, koja će s vama dijeliti svoje trenutke i pokazati vam kako je biti mama iz moje perspektive.

www.mama-drama.com