Trudnoća.hr > Mama Drama > Šalša

Šalša

Izvor fotografije: Nevena Josipović

Fotografije: Nevena Josipović

Svi znamo da se prava šalša radi od svježih rajčica ali ako ih nemate ne trebate brinuti, možete ju napraviti od pasirane. Iako jedva čekam ljeto i onako crvene, zrele, pune soka rajčice odlučila sam u ove zimske dane napraviti šalšu koja će vas vratiti upravo u te divne dane. Ovo je još jedna ideja za brz i ukusan ručak kojeg ćete zasigurno obožavati.

Ne morate se brinuti da vam neće uspjeti, dapače kada ju jednom napravite, radit ćete ju češće.

Sastojci

  • 5 srednjih glavica luka (ukoliko imate manje onda stavite 7)
  • 1 dcl maslinovog ulja, može i obično
  • 800 ml pasirane rajčice
  • 2 žlice sitno rezanog svježeg peršina
  • sol
  • papar
  • 3 žlice šećera

Priprema

Luk sitno izrežite, ako imate sjeckalicu još bolje, jer će vam fino usitniti luk. Zanemarite onaj dio da ćete od veće količine luka pustiti suzu! 🙂

Na maslinovom ulju dinstajte luk. Nikako ne na jakoj vatri, već suprotno na najslabijoj. Morate ga dinstati sigurno 15ak minuta, dok ne uvene, ako vam se počne hvatati za dno posude podlijte s malo vode.

Nakon što se izdinstali luk dodajte pasiranu rajčicu. Odmah dodajte šećer, peršin, sol i papar. Promiješajte i pustite da provrije, zatim probajte da li je dovoljno slano i slatko. Šalša mora imati slatku notu u sebi.

Pustite da lagano krčka 20ak minuta,pa dodajte 1 dcl vode. Zatim promiješajte, ponovo probajte i pustite još 10 minuta na laganoj vatri.

Skuhajte tjesteninu i poslužite uz šalšu.

www.mama-drama.com

www.facebook.com/blog.mama.drama/

https://www.instagram.com/_mama_drama/