Trudnoća.hr > Mama Drama > Odlazak na ljetovanje s djecom

Odlazak na ljetovanje s djecom

Izvor fotografije: Nevena Josipović

Fotografije: Nevena Josipović

 

Uvijek sam zamišljala idiličan prizor odlaska na more s Jakovom. Mir, tišina, Jakov se igra u pijesku a ja ga gledam i sunčam se. Pa drage mame zaboravite taj scenarij (faze trogodišnjaka).

Naš odlazak na plažu sve je samo ne idiličan. Treba nam pola sata da se spremimo za plažu. Kada dođemo umjesto da se igramo Jakov krene trčati po plaži, bacati kamenčiće. Kantice i lopatice završe na drugom kraju plaže a ja ne stignem ni ući u more.

Onda smo žedni, pa smo gladni i čuje nas cijela plaža jer je Jakov oduševljen valovima. Ove godine smo kupili i malene rukaviće da učimo plivati ali taj dio se Jakovu ne sviđa. Uđemo u more do koljena i to je to. Kaže: „mama istopit ću se“!

Nastavite čitati članak niže...

S djecom na plaži zbilja treba imati živaca i strpljenja. Više od svega vrućina me živcira. Za odlazak ono što uvijek trebate imati je:

  • Krema za sunčanje (za djecu)
  • Šešir
  • Bočica vode
  • Grickalice koje vaša djeca vole
  • Igračke (kantica, lopatica i sl..)
  • Odjeća (kada ste gotovi s kupanjem da dijete možete odjenuti)
  • Živci i strpljenje (ovo je za mame) i tate naravno

Nekad pomislim da našem kupanju nema kraja. 15 minuta uživamo na plaži, 15 minuta smo nemogući. Dođe mi da se bacim u more. Doslovno. Umorim se kao da sam trčala maraton. Ne znam do kad će trajati ova faza samo znam da su trogodišnjaci neumorni i jedva čekam da izguramo tu treću godinu, faze sam prestala brojati!

Kada sam mislila da je druga godina teška i neumorna, došli smo u tu treću za koju nekada nemam snage, ali mi mame smo valjda takve, u minuti se smijemo i vrištimo.

Kakvi su vaši odlasci na plažu? Imate li i vi svoje nestašne trogodišnjake zbog kojih ponekad pomislite da dan nema kraja?!

www.mama-drama.com

www.facebook.com/blog.mama.drama/

https://www.instagram.com/_mama_drama/