Trudnoća.hr > Mama Drama > Kako je biti mama dječaka?

Kako je biti mama dječaka?

Izvor fotografije: Nevena Josipović

Fotografije: Nevena Josipović

 

Dječaci su uvijek dječaci, vidjet ćeš kad krene odrastati. Da li je ovo još jedan stereotip ili je ipak istina?!

Daleko od toga oduvijek sam željela imati sina, ali da mi je netko rekao da će imati toliko energije rekla bih da nije normalan. Stoga ako ste mama dječaka prvo s čime ćete se susresti je:

ENERGIJA. Od jutra do mraka ni sekunde mira. Da može valjda bi se i na krov popeo. Neumoran je i ne odustaje od skakanja, trčanja i imam osjećaj da dnevno prođemo 8 kilometara. Vjerujte nekad znamo šetati po dva sata i opet je kao na baterije.

Nastavite čitati članak niže...

NERED U KUĆI. Da može, kuća bi bila razbacana od 0 – 24. Znam, reći ćete da to nije istina i da dijete možeš naučiti redu (Jakov ga zna) ali ta njegova buntovnost i igra je u vječitom neredu. Pustite ih da budu djeca.

KUPANJE. Dječacima je valjda u  krvi da se svaki dan valjaju u pijesku, zemlji ili travi. Mislim da su djevojčice po tom pitanju blaže i nisu u tome kao dječaci. Stoga kupanje nam je postalo svakodnevno jer mašta radi svašta.

ŽIVCIRAT ĆETE SE. Znate onaj najviši zid u dvorištu ili pak najvišu granu?! Upravo tamo će se vaš sin željeti popeti. Divno, zar ne?

IGRA. Nikad nisam ni pomislila da ću slagati tračnice, voziti kamion, odgovarati na pitanje a zašto se kamion zove kamion i ostale tehničke probleme rješavati uz malo sreće, jer nemam pojma niti o fizici niti o svim muškim stvarima. Kada si mama dječaka odjednom su ti i superjunaci zabavni.

POSLUŠNOST.

Mislim da je ovo više od djeteta do djeteta ali dječaci znaju biti užasno tvrdoglavi i neposlušni. Jednostavno nemaju vremena!

Biti mama dječaka je zahtjevan i energičan izazov. Ali sve će proći, i ogrebana koljena i poderane hlače, suze, smijeh, ispadi bijesa, sve će doći na svoje. Volite ih i mazite, istražujte muški svijet jer će i oni odrasti.

 

www.mama-drama.com

www.facebook.com/blog.mama.drama/

https://www.instagram.com/_mama_drama/