Trudnoća.hr > Mama Drama > Drvene igračke

Drvene igračke

Izvor fotografije: Press

Fotografije: Nevena Josipović

 

Da li ste se ikad zapitali s kakvim igračkama se igraju vaša djeca? Kakav je to materijal? Ima li smisla djeci kupovati skupe igračke u velikim količinama?

Kada se rodio moj mali dječak, već tada sam znala da ću mu kupovati drvene igračke, koliko naravno budem mogla, bez pretjerivanja. U današnje vrijeme 90% igračaka je od plastike, jeftinije su od drvenih ali se ne mogu usporediti s njima. Naravno, Jakov nema samo drvene igračke, ima različitih ali sam uvijek sretnija kada posegne za drvenom stvarčicom. Nisam mama koja je zaluđena da sve mora biti eko i turbo zdravo ali imati drvene igračke je zbilja nešto posebno.

Da li i vi volite drvene igračke? Posvećujete li tome pažnju? Ako ne idete za takvim stvarima možda je vrijeme da se odlučite na kupnju barem jedne drvene igračke i shvatite o čemu vam govorim.

Nastavite čitati članak niže...

Zašto su drvene igračke dobre za djecu?

  • Prvo i osnovno zdravije su za vaše mališane, pogotovo ako su bojane prirodnim bojama.
  • Kvalitetne su.
  • Potiču dječju maštu, jer uz njih ne dolazi već gotov proizvod, pa dijete treba razmišljati i djelovati.
  • Poboljšavaju koordinaciju oko – ruka. Izgradnja kule, slaganje tornja, sve to utječe na razvoj koordinacije.
  • Trajne su. Njih nećete potrgati kao obične plastične.
  • Drvene igračke su lijepe. Naravno i ostale igračke su lijepe ali nikada neće biti kao drvene. Posebne su, jedinstvene i imaju priču samo za sebe.

S drvenim igračkama nikad nam nije dosadno, ručice uvijek rade i stvaraju. Volimo provoditi vrijeme igrajući se s njima, čak se i ja pridružim igri jer ih obožavam.

Smatram da djeci možemo priuštiti drvene igračke bez obzira na cijenu. Možda će nam u početku djelovati skupo, ali dugoročno se isplate. Jer sve one plastične se nakon nekog vremena oštete ali drvo uvijek ostaje drvo. Svaka mama naravno bira ono što želi i što može ali ja uvijek dajem prednost upravo ovim igračkama jer smatram da s njima dijete stvara svoj svijet.

 

 

www.mama-drama.com

www.facebook.com/blog.mama.drama/

https://www.instagram.com/_mama_drama/