Trudnoća.hr > Beba > Zabava i bebe > Vibrirajući krevetić za bebe: San ili noćna mora roditelja?

Vibrirajući krevetić za bebe: San ili noćna mora roditelja?

Izvor fotografije: Shutterstock

Mnogim mamama su takozvani viperi spasili život u periodu kada je beba bila malena, htjela je da ju se neprestano nosi, a mama je zbog nedostatka sna bila na izmaku snaga. No, tehnologija je otišla korak dalje. Viperi su počeli vibrirati, ljuljati se, svirati i sve to kako bi što više nalikovali na druženje s mamom. Lako su prenositi, pa je mamama boravak bebe u viperu služio kao pomoć dok kuhaju ili čiste, a beba pritom može u svakom trenutku biti u njihovoj blizini.

No, neki su smatrali da to i dalje nije dovoljno i izumljen je vibrirajući takozvani „baby-kauč“. Od vipera se razlikuje u položaju bebe, jer imitira linije tijela, pa beba na ovom „kauču“ leži potrbuške i ima dojam da je u majčinom naručju.

Nastavite čitati članak niže...

No, to nije sve!

U unutrašnjosti ima ugrađen aparatić koji imitira otkucaje srca te time postaje navodno vrlo dobra kopija nošenja u majčinom naručju.

Cilj proizvođača sigurno je bio dodatno olakšati život novopečenim roditeljima, ali u javnosti je naišao na velike osude.

Video koji promovira Babocush objavljen je na njihovoj službenoj Facebook stranici i pregledan je više od 10 milijuna puta, podijeljen je preko 170 tisuća puta i prikupio više od 25 tisuća komentara.

Iako mnogi osuđuju ovakav izum i smatraju kako će dodatno umanjiti bliskost bebe i roditelja, ove brojke ipak pokazuju da je mnogo ljudi oduševljeno ovakvom idejom i načinom utjehe uplakane bebice.

Glavni aduti Babocush-a su da navodno pomaže kod kolika i refluksa, a ujedno sprječava sindrom zaležane glavice, pa dok beba uživa u ljuljanju uz otkucaje srca baš kao u maminom naručju, mama pritom može ručati, otuširati se ili pospremiti dom bez stresa i uplakane bebe.

Što vi mislite?