Trudnoća.hr > Beba > Zabava i bebe > Masaža bebe

Masaža bebe

Bebe već od rođenja imaju potrebu za nježnošću i dodirom, a to je najlakše postići maženjem i masažom. Prilikom masaže beba treba biti na mekanoj podlozi, može poslužiti i ona za presvlačenje. Bebi će se sigurno svidjeti masaža dok je gola nakon kupanja, tada osjeti dodir kožom na kožu. Malo bademovog ili ulja za nježnu bebinu kožu protrljajte među dlanovi i lagano masirajte bebin trbuščić.

Pazite da vam ruke budu tople kako bi masaža bebi bila ugodna. Masirajte nježno i jednakim tempom kako masaža ne bi uznemirila ili razbudila bebu.

Dok je za umirivanje trbuščića idealno masirati kružnim pokretima, ruke i noge masirajte dugim i sporim pokretima ruku.

Masirati možete i nožice i ruke, kao i bebinu glavu. Prilikom masaže glave posebnu pažnju posvetite fontaneli. To mjesto trebalo bi preskočiti tijekom masaže. Beba će uživati i u laganoj masaži obraščića i čela. Masirajte nježno samo jagodicama prstiju.

Dok je za umirivanje trbuščića idealno masirati kružnim pokretima, ruke i noge masirajte dugim i sporim pokretima ruku. Kod ove masaže možete koristiti cijele dlanove kojima ćete obujmiti ruke i noge.

Masaža nije samo ritual koji bebi odgovara kao način umirivanja prije spavanje. Kada primijetite da je beba nervozna, povremeno ju izmasirajte i u jutarnjim satima ili tijekom dana. Beba će i preko robice uživati u nešto nježnijoj masaži.