Trudnoća.hr > Beba > Zabava i bebe > 5 znakova da vas vaša beba voli

5 znakova da vas vaša beba voli

1. Gleda te u oči

Bebe obožavaju gledati u lica i to je  siguran znak da vas “lajkaju”. Naime, prema nekim znanstvenicima, bebino gledanje u oči je ljudski instinkt koji postoji upravo zato da primame ljubav i pažnju svog skrbnika. Ovo je znak da ste vi ta osoba koju želi uz sebe.

2. Smije ti se

Kada vam je dijete prvi put poklonilo taj topli i veličanstveni osmjeh – rastopili ste se. Smijeh je jedan od najčešćih načina da vam vaša beba kaže “Volim te!”.

3. Želi te u blizini

Tijekom prve godine života vaše bebe, primijetili ste da vaša beba nije baš presretna kada vas nema u blizini. Možda se namrštila ili zaplakala trenutak kada ste napustili sobu a nasmijala i opustila čim ste se vratili u njenu blizinu. Ovo je znak da razvijate međusobnu bliskost.

4. Oponaša tvoje ponašanje

Bilo da se mrštite na kućanske poslove ili se radujete buketu cvijeća koji vam je partner poklonio – dijete je reagiralo na sličan način. Ovo je znak da vas dijete cijeni i cijeni one vrijednosti koje i vi cijenite.

Nastavite čitati članak niže...

5. Koristi te kao zaštitu

Bilo da se radi o sramežljivosti i o strahu, primijetili ste da vam se dijete “ugnijezdi” prsa ili krilo. To je normalna faza kod sve djece i na ovaj način vam pokazuje da vas voli i da vjeruje kako ćete je upravo vi zaštiti od svih problema.