Trudnoća.hr > Beba > Skrb o bebi > Prvi izlazak sa zimskom bebom

Prvi izlazak sa zimskom bebom

Izvor fotografije: Shutterstock

Često pitanje koje muči mame malih beba jest kako odjenuti mališane i kada je uopće preporučljivo s bebom izlaziti van?

Prvi uvjet za izlazak u prvu šetnju svakako je da se mama osjeća dobro. Ako se niste oporaviti od poroda, nema smisla naprezati tijelo i otežavati si. U tom slučaju kada ulovite primjerene temperature i sunčeve zrake, bolje je izaći na balkon ili u dvorište. Izbjegavajte udaljavanje od vašeg doma ili svakako u šetnju povedite blisku osobu kako ne biste bili sami s bebom ako osjetite bolove ili slabost.

Nastavite čitati članak niže...

Kada izbjegavati šetnju s novorođenčetom?

Izbjegavajte vrlo niske temperature. Kada su temperature debelo ispod nule, trebalo bi pričekati s prvom šetnjom. Mnogi savjetuju izbjegavanje i magle, no svakako je najbolji izbor za šetnju se odlučiti u najtoplijem dijelu dana kada se ukaže sunce.

Trajanje prve šetnje

Trajanje šetnje možete produžiti iz dana u dan, no prva zimska šetnja svakako ne bi trebala trajati duže od 10 minuta. I vašoj bebici je sve ovo novo, pa promjene treba uvoditi postepeno.

Beba u kolicima

Kako odjenuti bebu?

Beba treba imati kapicu, zaštićen vrat, topli skafander preko pamučnog sloja odjeće i biti prekrivena dekicom u kolicima ili smještena u zimsku veću namijenjenu upravo šetnjama s kolicima tijekom hladnijih mjeseci.

Ako se odlučite za nošenje bebice u klokanici ili marami imajte na umu da će bebicu dodatno grijati i vaše tijelo. Pobrinite se da nožice bebe ne budu sputane, pa je umjesto skafandera sa zatvorenim nožicama bolje odabrati otvorene noge na koje ćete djetetu odjenuti debele čarapice i toplu obuću za bebe što će djetetu pružiti veću slobodu.