Trudnoća.hr > Beba > Skrb o bebi > Jednostavna tehnika:Kako u sekundi umiriti uplakanu bebu?

Jednostavna tehnika:Kako u sekundi umiriti uplakanu bebu?

Izvor fotografije: Screenshot:Youtube

Doktor Robert C. Hamilton, poznati svjetski pedijatar odlučio je pokazati roditeljima kako mogu umiriti svoju neutješnu bebicu u sekundi. Pravilna tehnika može vam sačuvati vrijeme i omogućiti vašoj bebici dobar san i smirenost. Ovaj pedijatar s iskustvom od više od 30 godina i na tisuće novorođenih bebica svjedoči kako bebe u ovoj pozi ne samo da prestaju plakati, već i ostaju mirne.

Mnogi roditelji svjedoče kako ova tehnika doista djeluje i uplakano dijete prestaje plakati doslovno odmah u ovoj pozi. Nije objašnjeno zašto je to tako, no vjerojatno se dijete osjeća sigurnije zbog osjećaja kao u “kukuljici”.

Nastavite čitati članak niže...

Naime, bebi je porebno ruke prekrižiti preko prsa i tako ih pridržavati jednom šakom dok palcem i kažiprstom dodirujete bebino lice. Drugom rukom bebu je potrebno uhvatiti za guzu puštajući noge da slobodno padaju. Tada bebu možete ljuljuškati okrenutu od kutem od 45 stupnjeva i kretati se s njom, no pokreti trebaju biti vrlo nježni.

Mnogi roditelji svjedoče kako ova tehnika doista djeluje i uplakano dijete prestaje plakati doslovno odmah u ovoj pozi.

Ova tehnika može se provoditi prva dva ili tri mjeseca nakon rođenja, kasnije bebe postanu preteške za držanje na ovaj način.

Doktor Hamilton savjetuje ako se beba ne umiri nakon ovog “tretmana” postoji mogućnost da je beba gladna ili se ne osjeća dobro.

Jeste li isprobali ovu tehniku? Podijelite s nama svoja iskustva!